Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: “Ακολουθούμε τον δρόμο της Ιρλανδίας” – Τι είπε με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό

Ο πρωθυργός της Ιρλανδίας και η χώρα του, μας δείχνουν ότι έχουν μπει σε ανάκαμψη και σε λίγο θα βγουν στις αγορές. Θα ακολουθήσουμε ακριβώς το ίδιο πετυχημένο πρότυπο για την έξοδο από την κρίση, αλλά και για την προεδρία της ΕΕ, τόνισε ο πρωθυπουργός, στις κοινές δηλώσεις, με τον Ιρλανδό ομόλογό του Έντα Κένι, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Ιρλανδία είχε από δεκαετίες κάνει τη μεγάλη επιλογή της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας, που την είχε οδηγήσει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Και ήταν αυτά τα δύο που τη

βοήθησαν να βγει από την κρίση, τόνισε ο κ. Σαμαράς και αναφέρθηκε στο μοντέλο της Ιρλανδίας με τη χαμηλή φορολογία, ενώ σημείωσε ότι το ίδιο μοντέλο θα ακολουθήσουμε και εμείς όταν η χώρα μπει σε ανάπτυξη, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς προσδοκά άμεση στήριξη από τον κ. Κένι στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, καθώς η Ιρλανδία που αναμένεται να βγει στις αγορές στο τέλος του έτους, εφάρμοσε το μνημόνιο αλλά αντιτάχθηκε σθεναρά στην αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων.

Ευρύτερος στόχος του είναι να ενταθεί η πίεση προς την ΕΕ, προκειμένου να γίνει στροφή σε αναπτυξιακές πολιτικές.

Από την πλευρά του ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντας τον ως τη φωνή της λογικής και της προόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Όταν εργάζονται από κοινού λαός και κυβέρνηση μπορεί να ξεπεραστούν τα προβλήματα που οδήγησαν στην Τρόικα», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα