“Πλαστό” βλέπουν το νέο 5ευρω τα ΑΤΜ!

«Πλαστά» βλέπουν τα ΑΤΜ τα νέα χαρτονομίσματα των πέντε ευρώ!

Το πρόβλημα αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση σε αρκετές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, έπειτα από την κυκλοφορία του νέου χαρτονομίσματος στις αρχές Μαΐου. Το ζήτημα οφείλεται

στο λογισμικό των συγκεκριμένων μηχανημάτων της αγοράς, το οποίο δεν επιτρέπει να αναγνωρίσουν το νέο χαρτονόμισμα ως γνήσιο και έτσι απορρίπτονται οι συγκεκριμένες συναλλαγές. Το ίδιο ζήτημα υπάρχει και με τη συσκευή μέτρησης των χαρτονομισμάτων σε τράπεζες αρκετών χωρών.

Σύμφωνα με τα «Νέα», στη Γερμανία, 7.500 μηχανήματα αυτόματης πώλησης εισιτηρίων στους σιδηροδρομικούς σταθμούς δεν δίνουν εισιτήρια που πληρώνονται με το νέο χαρτονόμισμα.Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και σε Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο.

Στην Ελλάδα τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν σε τουριστικές περιοχές, όπως η Ρόδος και τα Επτάνησα, καθώς οι ανιχνευτές χρημάτων τα έβγαζαν πλαστά. Προβλήματα όμως υπάρχουν και στα μηχανήματα πώλησης εισιτηρίων του μετρό, καθώς το λογισμικό των αυτόματων πωλητών είναι ξεπερασμένο και χρειάζεται αναβάθμιση ώστε να αναγνωρίζει το νέο χαρτονόμισμα. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να παραδοθεί στους τεχνικούς ειδική μήτρα του νέου χαρτονομίσματος των 5 ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα