ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΡΤ: Αποσύρθηκε το άρθρο 108 μετά το “βέτο” των “γαλάζιων” βουλετών

Την απόσυρση του άρθρου 108 ανακοίνωσε κατά τη συζητήση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα το εν λόγω άρθρο

θα επαναδιατυπωθεί από τον αρμόδιο υπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 108 του πολυνομοσχεδίου προέβλεπε ότι οι απολυμένοι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν με διατάξεις που ίσχυαν προ του μνημονίου και όχι με τον νόμο που επιβάλει πλαφόν 15.000 ευρώ. Η απόσυρση συνδέεται και με την αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που δήλωναν έτοιμοι να το καταψηφίσουν.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ BANKWARS ΜΕΤΕΔΙΔΕ:

Εμπλοκή από βουλευτές της ΝΔ – “Την κλείσαμε ως παραμάγαζο και θα τους δώσουμε και bonus”;

Το άρθρο 108 του πολυνομοσχεδίου προβλέπει ότι οι απολυμένοι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν με διατάξεις που ίσχυαν προ του μνημονίου και όχι με τον νόμο που επιβάλει πλαφόν 15.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη διάταξη προκαλεί επιπλέον επιβάρυνση κατά 80.000.000 ευρώ με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό για τις αποζημιώσεις να διαμορφώνεται στα 120.000.000 ευρώ έναντι 40.000.000 ευρώ που αρχικά είχαν προϋπολογιστεί. Σε αυτό, διαφωνούν βουλευτές της ΝΔ.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε ο βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής μιλώντας αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή: «Το άρθρο που δίνει 80 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για τους απολυμένους της ΕΡΤ ως αποζημιώσεις δεν θα περάσει. Σας το λέω να το ξέρετε! Δεν μπορούμε από την μια να λέμε ότι καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ γιατί ήταν παραμάγαζο και από την άλλη να τους δίνουμε επιπλέον χρήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα