ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΞΑΝΘΗ 2-0

19:35 8/2/2014 - Πηγή: BankWars

Μια από τις σημαντικότερες νίκες του στη Σούπερ Λίγκα σημείωσε ο Απόλλωνας Σμύρνης. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» επιβλήθηκε της Ξάνθης με 2-0 στη Ριζούπολη, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής και βγήκε για πρώτη φορά από την επικίνδυνη ζώνη, καθώς με 25 βαθμούς ανέβηκε στη 13η θέση.

Η ομάδα του Λόρι Σάντσεζ επέβαλε το ρυθμό της από την αρχή, χάνοντας την πρώτη ευκαιρία στο 3΄, με τον Πετρόπουλο να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή και φτάνοντας στο γκολ πέντε λεπτά αργότερα με τον Μίνγκα, που σκόραρε από πλάγιο (!) του Παντελιάδη

και αδράνεια της ξανθιώτικης άμυνας.

Ένα σουτ του Ντε Γκουζμάν στο 15΄ απέκρουσε ο Τζόρβας, στη μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων και στο 18΄ ο Απόλλωνας έχασε μοναδική ευκαιρία για να διπλασιάσει: το μακρινό σουτ του Λουσέρο έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ο οποίος στη συνέχεια της φάσης απέκρουσε την κεφαλιά του Πετρόπουλου, ενώ το ίδιο έπραξε στο 41΄ σε νέα κεφαλιά του Παντελιάδη.

Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε στην επανάληψη, αφού παρά το εις βάρος της αποτέλεσμα η Ξάνθη δεν μπορούσε να αντιδράσει και να απειλήσει. Ένα σου του Άμπροουζ (60΄) έφυγε μόλις άουτ και στο 68΄ ο Πετρόπουλος με κεφαλιά, πάλι από εκτέλεση πλαγίου από τον Παντελιάδη (!) διπλασίασε τα τέρματα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» σφραγίζοντας μια πολύ σημαντική νίκη.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για τους γηπεδούχους μετά την αποβολή του Φλίσκα στο 72΄ (δεύτερη κίτρινη), με τον Απόλλωνα να φλερτάρει το 3-0 στο 75΄, με την κεφαλιά του Πετρόπουλου να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Τσέμα.

Original article: ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΞΑΝΘΗ 2-0.

Keywords
Τυχαία Θέματα