Οι αγρότες κλείνουν 12 ώρες τα Τέμπη και τα σύνορα με Τουρκία – Βουλγαρία – Πρόβλημα σε αγορά και μεταφορές

upd: Ανυποχώρητοι στα αιτήματά τους οι αγρότες.

—–Για 12 ώρες θα μείνουν κλειστά την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου τα Τέμπη, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδι.

—–Σε αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών και ελληνοτουρκικών συνόρων στο σύνολό τους, προχωρούν οι αγρότες του Έβρου. Μετά το σημερινό αποκλεισμό για ένα δίωρο του τελωνείου των Καστανέων, οι αγρότες τοποθέτησαν στο χώρο επιγραφή που ενημερώνει τους Έλληνες να αποφεύγουν την είσοδο στη γείτονα χώρα καθώς είναι θέμα χρόνου το επ’ αόριστον κλείσιμο των συνόρων.

——Επ’ αόριστον έκλεισε από σήμερα και ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων

αποκλείοντας ουσιαστικά το τελωνείο του Ορμενίου, ενώ αύριο θα κλείσει συμβολικά αρχικά και ο συνοριακός σταθμός Κυπρίνου-Ιβαϊλοβγκραντ. Επίσης τον αποκλεισμό επ’ αόριστον του νότιου κόμβου του Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων) θα εισηγηθεί ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Διδυμοτείχου.

—–Συνεχίζεται η σε 24ωρη βάση διακοπή της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων στο τελωνείο των Κήπων.

Τα μπλόκα, ων ουκ έστι αριθμός σε όλη τη χώρα, κάνουν δύσκολη τη ζωή των κινούμενων με αυτοκίνητα, ενώ αρχίζουν να παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα και στις μεταφορές εμπορευμάτων, ταοποία μάλιστα θα ενταθούν, καθώς από την Πέμπτη, οι αυτοκινητιστές ξεκινούν και αυτοί απεργία διαρκείας! Το μόνο βέβαιο είναι πως η κατάσταση, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, ημέρα Πανελλαδικής απεργίας και κινητοποιήσεων, αποκλείεται να υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη στο αγροτικό “μέτωπο” και φυσικά καμία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Μέχρι τότε…υπομονή…

ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ

«Τελεσίγραφο» πέντε ημερών δίνουν στην Κυβέρνηση οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συναντήθηκαν το προηγούμενο Σάββατο στα Τέμπη, προκειμένου να προχωρήσει σε σύσταση διακομματικής επιτροπής «η οποία θα ζητήσει την απόσυρση και θα συζητήσει από μηδενική βάση το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο, παρουσία των εκπροσώπων των συντονιστικών επιτροπών των μπλόκων και να καταλήξει σε συγκεκριμένο πλαίσιο».

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε προ ολίγου από τους αγρότες των μπλόκων-όπως την υπογράφουν- και στην συνέχεια υλοποίησης της ομόφωνης, όπως υπογραμμίζεται, απόφασης που λήφθηκε το περασμένο Σάββατο. «Τελεσίδικα ζητάμε, από την κοινοποίηση της ανακοίνωσης εντός πέντε ημερών να συσταθεί η διακομματική επιτροπή», υπογραμμίζουν και επισημαίνουν:

«Ενδεικτικά ζητάμε:

Ασφαλιστικό:

*Να παραμείνει ανεξάρτητος ο ΟΓΑ.

*Εξυγίανση του ΟΓΑ και απαλλαγή του από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις.

*Ξεκαθάρισμα των ασφαλισμένων (ασφαλισμένοι μόνο αγρότες και συνταξιούχοι αγρότες).

*Καμία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Φορολογικό

*Συντελεστής φορολόγησης κάτω του 13% χωρίς προκαταβολή φόρου.

*12.000 ευρώ ατομικό αφορολόγητο εισόδημα.

*Αφορολόγητες όλες οι αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις (Βασική ενίσχυση, συνδεδεμένες ενισχύσεις, σχέδια βελτίωσης, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ κ.τ.λ.).

Κόστος παραγωγής

*Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 6% όπως ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

*Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο όπως ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

*Δραστική μείωση του κόστους αγροτικού ρεύματος.

*Ρύθμιση των συνολικών οφειλών των αγροτών προς τη ΔΕΗ

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Για το ασφαλιστικό, στο πλαίσιο ζητείται:

να παραμείνει ανεξάρτητος ο ΟΓΑνα γίνει εξυγίανσή τουνα απαλλαγεί από ξένες προς αυτόν υποχρεώσειςνα γίνει ξεκαθάρισμα των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ (ασφαλισμένοι να είναι μόνο αγρότες και συνταξιούχοι αγρότες) και να μην γίνει καμία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Για το φορολογικό, ζητείται:

να παραμείνει ο συντελεστής φορολόγησης κάτω από το 13% και χωρίς προκαταβολήνα διατηρηθεί το ατομικό αφορολόγητο εισόδημα στις 12.000 ευρώνα μείνουν αφορολόγητες όλες οι αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, όπως η βασική ενίσχυση, η συνδεδεμένη ενίσχυση, τα σχέδια βελτίωσης και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Για το κόστος παραγωγής, το πλαίσιο διεκδικήσεων περιλαμβάνει:

μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 6%, «όπως ισχύει σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ»αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιοδραστική μείωση του κόστους αγροτικού ρεύματοςρύθμιση των συνολικών οφειλών των αγροτών προς τη ΔΕΗ.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα και με δηλώσεις του συντονιστή στο μπλόκο των Μαλγάρων, Αχιλλέα Καμπούρη, το συγκεκριμένο πλαίσιο συνυπογράφουν σίγουρα, «τα μπλόκα των Τεμπών, των Μαλγάρων, και αυτό στα ‘’πράσινα φανάρια’’ της Θεσσαλονίκης στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’».

Σε επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσο Χαλκίδη, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών που αριθμεί 62 μέλη σε όλη την Ελλάδα, ο τελευταίος δήλωσε πως η Πρωτοβουλία συγκλίνει και αυτή προς το συγκεκριμένο πλαίσιο.

Αντίστοιχα, ο Στέργιος Λίτος, μέλος του συντονιστικού των αγροτών του μπλόκου του Προμαχώνα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: « Το έλαβα το πλαίσιο, θα το εξετάσουμε αύριο και θα το συζητήσουμε στη διάρκεια της γενικής μας συνέλευσης… Μπορεί να είμαστε 18 ημέρες στους δρόμους, αλλά δεν έχουμε πρόβλημα να μείνουμε άλλες 38».

Keywords
βουλγαρια, αγορα, τεμπη, τουρκια, ωρες, απεργια, αποσυρση, συγκεκριμένο, ογα, ελγα, ΦΠΑ, πετρελαιο, δεη, ζητείται, θεσσαλονικη, απε-μπε, ελλαδα, τελη κυκλοφοριας, απεργια μμμ, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, αυξηση φπα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, αποσυρση αυτοκινητων 2011, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπες δεη, διακοπη ρευματος, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, ελγα αποζημιωσεις, κυπρος εκλογες, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, μπλοκα αγροτων, επιδοτησεις, ζητείται, αυτοκινητα, αφορολογητο, ελγα, θεμα, ογα, πλαισιο, αεροδρομιο, αυξηση, απε, απε-μπε, ασφαλιστικο, αχιλλεα, γινει, γειτονα, δηλωσεις, διωρο, ευρω, εξελιξη, επικοινωνια, ζωη, ισχυει, κυβερνηση, κομβος, μειωση, μπλοκο, μπε, ουσιαστικα, πεμπτη, προβληματα, πρωι, σαββατο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συζητησουμε, συνεχεια, σχεδια, τελωνειο, φυσικα, χωρα, ξεκαθαρισμα
Τυχαία Θέματα