Απεργία ΓΣΕΕ: Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας, συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Κλειστό είναι αυτήν την ώρα το κέντρο της Αθήνας, λόγω των συλλαλητηρίων των συνδικάτων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ .
Από νωρίς ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών

σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, λεωφόροι Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους οδηγούς να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους παραπάνω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της κινητοποίησης, ενώ κάνει λόγο για τη συμμετοχή 3.000 ατόμων στο Σύνταγμα, 750 στα Προπύλαια, και 400 στην Κλαυθμώνος.

Στην υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις επικεντρώθηκε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δηλώσεις του στην απεργιακή συγκέντρωση συνδικάτων και σωματείων στο Σύνταγμα. ​«Παλεύουμε και διεκδικούμε μαζί με όλο τον εργαζόμενο λαό μέτρα αντιμετώπισης του τεράστιου κόστους ζωής για όλο τον ελληνικό λαό, με υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, με μείωση και κατάργηση άμεσων και έμμεσων φόρων όπως ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, οι φόροι στην ενέργεια και τα καύσιμα, ο ΕΝΦΙΑ και άλλα που περιέχονται στη δέσμη προτάσεων του ΚΚΕ. Προχωράμε μπροστά», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί στο Πεδίον του Άρεως συγκέντρωση και μοτοπορεία των διανομέων στο κέντρο της Αθήνας.

Διαμαρτυρία και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη εργατικά σωματεία και μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν μέλη της ΓΣΕΕ. Την ίδια ώρα, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας η ΟΚΔΕ.

Keywords
Αναζητήσεις
apergia-gsee-aprospelasto-to-kentro-tis-athinas-sygkentrosi-kai-sti-thessaloniki.htm
Τυχαία Θέματα