Αντίδραση Τουρκίας για την αδειοδότηση Οικοπέδου της κυπριακής ΑΟΖ στην κοινοπραξία ExxonMobil – Qatar Petroleum

“Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ σε καμία ξένη χώρα, εταιρεία ή πλοίο να διενεργήσει έρευνες για φυσικό αέριο σε περιοχές δικαιοδοσίας της”, αναφέρει η αντίδραση της Άγκυρας στην αδειοδότηση του Οικοπέδου 5 της κυπριακής ΑΟΖ στην κοινοπραξία ExxonMobil και Qatar Petroleum, που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κύπρος:

Στην κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum η αδειοδότηση του τεμαχίου 5 της ΑΟΖ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι μέρος του Οικοπέδου 5 ανήκει στη λεγόμενη “τουρκική υφαλοκρηπίδα” την οποία παραβιάζει η Κύπρος με την παραχώρηση άδειας έρευνας στις Exxon Mobile και Qatar Petroleum.

Σημειώνει πως η ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοεί για άλλη μια φορά τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων, τα οποία η Άγκυρα “θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αποφασιστικά”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλκγίτς, απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων πως η κίνηση των Ελληνοκυπρίων “δείχνει ξεκάθαρα για άλλη μια φορά ποια είναι στην πραγματικότητα η πλευρά που προκαλεί την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα