Ανοίγουν τα Ναυπηγεία! Μετά την παρέμβαση Σαμαρά ψήφισε και η Βουλή την τροπολογία – λύση στο πρόβλημα

Υπερψηφίσθηκε την Τετάρτη από Ν.Δ – ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες η τροπολογία για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, την οποία είχαν καταθέσει βουλευτές των τεσσάρων κομμάτων από την περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα

με την τροπολογία, οι οικονομικές απαιτήσεις των ναυπηγείων έναντι του ελληνικού Δημοσίου, για αναπροσαρμογές συνολικού ύψους 34 εκατομμυρίων ευρώ στο κόστος των δυο υπό κατασκευή πυραυλάκατων θα διευθετηθεί κατόπιν έκθεσης του Σώματος Ορκωτών Λογιστών.

Υπενθυμίζεται οτι μέχρι σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απέρριπταν την απαίτηση των Ναυπηγείων, επικαλούμενοι σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Όπως αναφέρει η επίμαχη γνωμοδότηση, το ελληνικό Δημόσιο δεν υποχρεούται να καταβάλει τα χρήματα, καθότι οι πληρωμές που έχουν γίνει για το πρόγραμμα είναι δυσανάλογες της μέχρι τώρα εκτέλεσης του έργου.

Λόγω της οικονομικής διαφοράς των Ναυπηγείων με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα Ναυπηγεία υπολειτουργούν.

Η τροπολογία, που κατατέθηκε για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ισχύει για όλες τις ελληνικές ναυπηγικές μονάδες που έχουν αναλάβει συμβάσεις με το Πολεμικό Ναυτικό.

«Τα προβλήματα τα κληρονομήσαμε, ήταν καθήκον μας να τα λύσουμε, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος. Προανήγγειλε σε σύντομο χρονικό διάστημα τροποποίηση της σύμβασης και για τα υποβρύχια που έχουν αναλάβει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. «Είμαστε αποφασισμένοι να το λύσουμε το θέμα», κατέληξε ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα