Ανάβει φωτιές η Ζωή Κωνσταντοπούλου – Άκυροι νόμοι χωρίς τη Χρυσή Αυγή! – Πετάει έξω από τα γραφεία τους τρεις πρώην Πρωθυπουργούς

23:12 4/3/2015 - Πηγή: BankWars

Ανάβει φωτιές η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τα όσα είπε για διατάξεις νόμων που ψηφίστηκαν μετά από ονομαστική ψηφοφορία, και είχαν λιγότερες από 151 ψήφους, ενώ απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Κατά

τη διάρκεια της πρώτης της συνέντευξης μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, έθεσε ζήτημα εγκυρότητας διατάξεων νόμων που ψηφίστηκαν από τη Βουλή κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο με λιγότερες από 151 ψήφους και χωρίς την παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς δεν τους δόθηκε ειδική άδεια για να παραστούν στην ψηφοφορία. Η ίδια ωστόσο δεν διευκρίνισε τι πρωτουβουλίες θα λάβει η κυβέρνηση γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα κινηθούν διαδικασίες για το θέμα αυτό, η πρόεδρος της Βουλής απάντησε χαρακτηριστικά: «Προφανώς θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για τις οποίες θα ενημερωθείτε».

Νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης της είχε εκφράσει την άποψη ότι τίθεται ζήτημα νομιμότητας των ψηφοφοριών στη Βουλή όταν λείπουν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συμφωνεί με τις δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Το Σύνταγμα των Ελλήνων προβλέπει τη λειτουργία της Βουλής με 300 βουλευτές, επομένως όσοι μνημονιακοί νόμοι και άλλα αντεθνικά νομοθετήματα ψηφίστηκαν χωρίς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που κρατούνται παράνομα στη φυλακή, είναι άκυρα και αντισυνταγματικά», αναφέρει στην ανακοίνωση της.

ΝΔ: Η Κωνσταντοπούλου επιχειρεί να καταστήσει τη ΧΑ ρυθμιστή της πολιτικής ζωής

Η πρώτη αντίδραση στη συνέντευξη της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ήρθε απόψε από την αξιωματική αντιπολίτευση. Στην αιχμή της σφοδρής κριτικής που ασκεί η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται η αναφορά της κας Κωνσταντοπούλου στην ψήφιση μνημονιακών διατάξεων από την προηγούμενη Βουλή, για τις οποίες αμφισβήτησε την εγκυρότητά τους λέγοντας ότι πολλές από αυτές ψηφίστηκαν ενώ δεν είχε δοθεί άδεια από τις εισαγγελικές αρχές να προσέλθουν στις ψηφοφορίες οι βουλευτές της ΧΑ με συνέπεια να ψηφιστούν με λιγότερες από 151 ψήφους.

«Για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες η πρόεδρος της Βουλής, επιχειρεί να καταστήσει τη ΧΑ ρυθμιστή της πολιτικής μας ζωής. Εκφράζει αυτό την κυβέρνηση; Και καταλαβαίνει η κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα αυτή η τακτική;» επισημαίνει η ΝΔ.

Κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι «όλος ο όγκος των νομοσχεδίων που υπονόησε η κα Κωνσταντοπούλου, έχουν ψηφιστεί πολύ νωρίτερα από την προφυλάκιση των βουλευτών της ΧΑ. Κατά συνέπεια δεν υπήρξε ούτε μία ψηφοφορία που η διαφορά να επηρεάστηκε από τις απουσίες των βουλευτών της ΧΑ». Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι «η παρουσία ή μη των βουλευτών της ΧΑ είναι θέμα που ρυθμίζεται από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη».

ANAKOΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

«Το επίμονο πάθος της Προέδρου της Βουλής κ Ζωής Κωνσταντοπούλου για την συνεχή παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ στη Βουλή την οδηγεί σε επίμονα θεσμικά ατοπήματα – παρά την αποδοκιμασία των θέσεων της ακόμη και από το κόμμα της» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης διερωτάται: «Που στοχεύει; Περιμένουμε την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ που προς το παρόν μπορεί να τη χαίρεται και να την καμαρώνει αλλά θα την πληρώσει πολιτικά πολύ ακριβά».

ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

«Μαχαίρι» στα βουλευτικά προνόμια, αλλά και τα προνόμια πρώην Πρωθυπουργών, βάζει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου,

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξήγγειλε ρυθμίσεις που θα συζητηθούν στο πλαίσιο της «ενίσχυσης και υποστήριξης των βουλευτών», τονίζοντας πως είναι «παραμορφωτική της πραγματικότητας η δαιμονοποίηση των βουλευτών και η εμφάνισή τους ως προνομιούχων εκπροσώπων. Υπήρξαν πράγματι αντικοινοβουλευτικά παραδείγματα, δεν είναι όμως αυτός ο κανόνας» είπε και συνέχισε: «Με λύπη μου διαπίστωσα ότι τα προνόμια δεν είναι των βουλευτών, αλλά εντός Βουλής έχουν παγιωθεί προνόμια που είναι περίεργα και προσβάλουν την ισοτιμία των βουλευτών. Υπηρεσίες που πληρώνει η Βουλή δεν είναι προσβάσιμες σε όλους, αλλά μόνο σε κάποιους», είπε χαρακτηριστικά.

Έτσι η Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι την 1η Σεπτέμβρη θα καταγγελθεί η σύμβαση leasing για τα βουλευτικά αυτοκίνητα, η οποία λήγει τέλη Δεκέμβρη. Μέχρι τότε θα μπορεί η Βουλή να επανεκτιμήσει τον τρόπο με τον οποίο υποβοηθούνται οι Βουλευτές στον τρόπο μετάβασής τους, αλλά και να υπάρξει εκλογίκευση στις δαπάνες.

Απουσιολόγιο

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστεί ο Κανονισμός που προβλέπει ότι, αν υπάρξουν αδικαιολόγητες μη προσελεύσεις σε συνεδριάσεις της Ολομέλειας, θα υπάρχει περικοπή της αποζημίωσης κατά το 1/5. Υπάρχει, είπε, μία πρώιμη ιδέα που δεν έχει μεταφραστεί σε πρόταση, όμως πρέπει να αρχίσουμε να συζητούμε την κατάργηση της αποζημίωσης που δίνεται στους βουλευτές για την παρουσία τους στις Επιτροπές.

Ζητεί πίσω τα γραφεία πρώην Πρωθυπουργών

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε πως θα υπάρξει ανακατανομή των χώρων στο Κοινοβούλιο για να διευκολυνθούν οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι. Στο πλαίσιο αυτό αύριο θα σταλεί επιστολή στους τρεις πρώην Πρωθυπουργούς που δεν είναι βουλευτές (Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου) να αποδώσουν τους χώρους που διαθέτουν στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου.

Επίσης ζητήθηκε από μη δικαιούμενους μη κοινοβουλευτικούς παράγοντες να απελευθερώσουν τους χώρους αυτούς.

Keywords
Αναζητήσεις
που το παει η κωνσταντοπουλου με χρυση αυγη, προφηλακζμενη νεη νομη
Τυχαία Θέματα