Στ. Στασινόπουλος: Έλειπαν τρία αρχεία από το πρώτο CD της λίστας Λαγκάρντ

18:56 4/3/2015 - Πηγή: BankWars
Με την κατάθεση του Στέλιου Στασινόπουλου, τέως ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη, η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.Ο κ. Στασινόπουλος περιέγραψε πώς παρέλαβε το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ στις 2 Οκτωβρίου 2012, διπλωμένο σε μια κόλλα χαρτί σε ένα φάκελο με ένδειξη «Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».Ο κ. Στασινόπουλος αναφέρθηκε διεξοδικά και στην παραλαβή του δεύτερου cd της λίστας Λαγκάρντ
από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.Ο διάλογος μεταξύ του προέδρου και του κ. Στασινόπουλου έχει ως εξής:

Μάρτυρας: Μού παραδόθηκε σε σφραγισμένο φάκελο μετά την επιστροφή της επιτροπής μεσάνυχτα από το Παρίσι. Αμέσως έγινε η αποσφράγιση.Πρόεδρος: Και το Όσκαρ πάει σε ποιους;Μάρτυρας: Έδωσα αντίγραφο στον εισαγγελέα παρουσία όλων. Και αμέσως το πρωτότυπο δόθηκε με εντολή Πεπόνη στους υπεύθυνους του περιφερειακού ελέγχου. Και όταν ανοίχτηκε ακούσαμε για πρώτη φορά ότι τα αρχεία ήταν 2.062. Και τότε είδαμε ότι είχε πρόβλημα σε σχέση με το προηγούμενο cd.Πρόεδρος: Μα το πρώτο cd το είδαν μόνο τρία πρόσωπα, έκτοτε η τύχη του αγνοείται.

Ο πρόεδρος μάλιστα χαρακτήρισε θρίλερ όλη την επιχείρηση… άφιξης της λίστας, ενώ ο Στ. Στασινοπουλος είπε ότι ήταν πρωτόγνωρος ο έλεγχος για το ΣΔΟΕ.

Τα πρώτα στοιχεία έδειχναν απόκρυψη εισοδήματος για τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου της τάξης των 6 εκατ. ευρώ, σημείωσε ο κ. Στασινόπουλος για να προσθέσει λίγο αργότερα ότι ένας από αυτούς, ο Ανδρέας Ρωσσώνης, είχε μηδενικό υπόλοιπο την εποχή εκείνη.«Κακώς λέγεται ότι το ΣΔΟΕ ερευνά τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. εισαγγελέας την έχει δώσει σε πολλές ΔΟΥ» είπε ο μάρτυς. «Δεν κωλυσιεργεί το ΣΔΟΕ».Νωρίτερα πάντως είχε σχολιάσει: «Νομίζω ότι θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα, ο έλεγχος».Ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ σημείωσε ότι από τα 2.062 ονόματα της λίστας ταυτοποιήθηκαν με ΑΦΜ τα 1.740, κι από αυτά τα 900 παρουσίαζαν μηδενικό υπόλοιπο. «Αρχίσαμε να ελέγχουμε αυτούς που δεν είχαν καμία κάλυψη» είπε χαρακτηριστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα