Αναταράξεις στην αγορά του φαρμάκου από τις νέες τιμές

Λουκέτο μπαίνει στις φαρμακαποθήκες την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Την απόφαση αυτή πήραν το βράδυ της Δευτέρας οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκών (ΠΣΦ), εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το νέο Δελτίο Τιμών.

Ήδη παρουσιάζονται ελλείψεις σκευασμάτων στην αγορά. Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) αναφέρεται ότι «το δελτίο τιμών φαρμάκων αναδεικνύει μία σωρεία σημαντικών λαθών σε σχέση με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις στηρίζουμε

την προσπάθειά για περαιτέρω εξορθολογισμό του φαρμακευτικού προϋπολογισμού με την έκδοση αυτού του δελτίου τιμών. Ταυτόχρονα, όμως, αναμένουμε την άμεση διόρθωση των λαθών, προκειμένου η διαδικασία ανατιμολόγησης να ολοκληρωθεί ομαλά τις επόμενες μέρες και να εξομαλυνθεί ο εφοδιασμός της αγοράς».

Οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ σημειώνουν ότι είναι απολύτως απαραίτητο να τηρηθούν οι αρχές που διέπουν το καθεστώς τιμολόγησης και να γίνει σεβαστή η σχετική ισχύουσα νομοθεσία.

Οι πιθανές ελλείψεις φαρμάκων είναι συγκυριακές και θα εξομαλυνθούν άμεσα, αναφέρει ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

σχετικά άρθραSpiegel: Επαναγορά ελληνικού χρέους μέσω ESM εξετάζει το ΒερολίνοΕδώ μιλάμε για μεγάλο… έρωτα!Τα δάνεια είναι … λεπτή υπόθεση…Φόρος 2 ευρώ στα τσιγάρα;Die Welt: Ο φόβος του ντόμινο κρατά την Ελλάδα στο ευρώFitch: Δεν ικανοποίησαν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής – Μικρή η πρόοδοςΣτη Βουλή με τροπολογία το πρώτο μέρος των μέτρωνΣαμαράς: Άλλαξε το κλίμα (+video)Οι στενές επαφές Μέρκελ-ΣαμαράΤρεις προτάσεις για την καινοτομία
Keywords
Τυχαία Θέματα