ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Με πολιτικά πρόσωπα μπαίνουν ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

12:28 6/3/2013 - Πηγή: BankWars

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα ανασχηματισμού. Τελεία και παύλα» διεμήνυσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ την Τετάρτη, μιλώντας στον AΝΤ1, επανέλαβε: «Να σταματήσουν οι εντυπώσεις και να γυρίσουμε στη δουλειά. Δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού». Ωστόσο, τα σενάρια είναι υπαρκτά και μετά την αποχώρηση της τρόικας από την Αθήνα αναμένονται εξελίξεις.

Πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο εμφανίζουν τον πρωθυπουργό αρνητικό απέναντι στο ενδεχόμενο ριζικού ανασχηματισμού, καθώς εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει

περισσότερα προβλήματα αντί να δώσει λύσεις.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του φέρεται να μην αποκλείει τη συζήτηση και για τη μετάβασή του στην αντιπροεδρία, διαμηνύοντας όμως ότι πρώτα πρέπει να συζητηθούν τα πολιτικά θέματα και μετά να ανοίξει η συζήτηση για τα πρόσωπα. Η θέση αυτή έχει άμεση σχέση με την πρότασή του για τροποποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.

Τα δημοσιεύματα στον τύπο αναφέρουν πως ΠΑΣΟΚ στοχεύει σε τέσσερα υπουργεία: στο Ανάπτυξης, το οποίο πιθανόν να σπάσει στα δυο ξανά, στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου ήδη ηγείται στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στο Απασχόλησης στο οποίο σήμερα υπουργός ειναι ο Γιάννης Βρούτσης.

Τα στελέχη τα οποία θα κληθούν να στελεχώσουν την κυβέρνηση από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είναι οι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Σπύρος Λυκούδης, Νίκος Τσούκαλης, το στέλεχος Δημήτρης Χατζησωκράτης αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο οποίος ακούγεται ότι θα αναλάβει τη θέση υφυπουργού Τύπου στη νέα κυβέρνηση.

Ο Φώτης Κουβέλης δεν φαίνεται να συζητά το ενδεχόμενο της δικής του εμπλοκής στο κυβερνητικό σχήμα αποδεχόμενος θέση αντιπροέδρου παρότι πιέζεται από τον κ. Βενιζέλο να δώσουν το μάξιμουξ στην τελική ευθεία για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα