SAXO BANK – ΜΕΤΟΧΕΣ: Οι 7 top επιλογές του X.A.

11:34 6/3/2013 - Πηγή: BankWars

Επτά μετοχές περιλαμβάνονται στις κορυφαίες επιλογές της Saxo Bank από το ελληνικό χρηματιστήριο για το 2013, με την πρώτη τριάδα να καταλαμβάνουν οι τίτλοι του ΟΠΑΠ, της Μέτκα και της Jumbo.

Τα κριτήρια για την επιλογή των εν λόγω μετοχών είναι η ελάχιστη κεφαλαιοποίηση των 500 εκατ. ευρώ, καθώς και μια θετική και

αξιοπρεπής απόδοση στο επενδεδυμένο κεφάλαιο, αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο τις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Βάσει των αποτελεσμάτων, οι τρεις καλύτερες ελληνικές μετοχές είναι ο ΟΠΑΠ, η Μετκα και η Jumbo. Πρόκειται για τρεις υγιείς εταιρείες, με καλές αποδόσεις στο συνολικό επενδεδυμένο κεφάλαιο και στα ίδια κεφάλαιά τους. Επιπλέον, η αποτίμηση αυτών των εταιρειών δεν είναι υψηλή, εάν συγκριθεί η κερδοφορία τους με τις αντίστοιχες εταιρείες της Ευρώπης.

Συνολικά, η Saxo Bank ξεχωρίζει τις εξής μετοχές: ΟΠΑΠ ΑΕ, ΜΕΤΚΑ ΑΕ, JUMBO ΑΕ, Folli Follie Group, OTE ΑΕ, COCA COLA EEE AE και Μοτορ Όιλ (ΕΛΛΑΣ) ΑΕ.

Για το Χ.Α., η Saxo Bank σημειώνει: «Ακολουθώντας μια πτώση κατά 90,7% σε σχέση με τα υψηλά επίπεδα του Οκτωβρίου του 2007, οι ελληνικές μετοχές φαίνεται να άγγιξαν το χαμηλότερο επίπεδό τους τον Μάιο του 2012, μετά από τις εθνικές εκλογές και τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών. Έκτοτε, ο βασικός δείκτης του Χρηματιστηρίου έχει ενισχυθεί κατά 100,9%, ενώ υπάρχει περαιτέρω περιθώριο για τους επενδυτές».

Keywords
Τυχαία Θέματα