ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Έρχονται ανακοινώσεις την Τρίτη – Νέα ευρήματα – Τι λένει οι ειδικοί

Πιο κοντά στη μεγάλη αποκάλυψη του μυστηρίου στην Αμφίπολη βρίσκονται οι αρχαιολόγοι. Οι εργασίες ενώ νέες ανακοινώσεις από την ανασκαφή στον λόφο Καστά αναμένονται αύριο, Τρίτη.

Δύο θραύσματα από τα σπασμένα φτερά των Σφιγγών βρέθηκαν μέσα στα χώματα στην είσοδο του τρίτου και πιθανότατα ταφικού θαλάμου, στον λόφο Καστά της Αμφίπολης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», μετά τα δύο αυτά τμήματα σύμφωνα με αρχαιολόγους, σχεδόν συμπληρώνεται το παζλ των φτερών των Σφιγγών, σπασμένα κομμάτια των οποίων έχουν βρεθεί

σε προηγούμενες φάσεις της ανασκαφής.

«Aν δεν βρεθούν συγκεκριμένα στοιχεία είναι δύσκολο να βγουν συμπεράσματα για την ταυτότητα του νεκρού», υποστήριξε μιλώντας στο “Mega” ο αρχαιολόγος, Κώστας Σαββόπουλος.

O συντηρητής αρχαιοτήτων, Νίκος Μπελογιάννης, εκτιμά ότι η σημερινή κατάσταση του μνημείου οφείλεται στον σεισμό 6,8 ρίχτερ που έγινε το 597 επί Μαυρικίου με επίκεντρο την Αμφίπολη ο οποίος άλλαξε την κοίτη του Στρυμόνα και πλημμύρισε ολόκληρη την περιοχή. Έτσι ο τάφος βρέθηκε κάτω από το νερό και άρχιζε να συγκεντρώνει μεγάλες ποσότητες άμμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα