ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦOYN ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΑ STRESS TEST ΤΩΝ ΕΥΡΩΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ STRESS TEST ΤΩΝ ΕΥΡΩΤΡΑΠΕΖΩΝ:

Bloomberg: “Η αποτυχία 25 ευρωπαϊκών τραπεζών και ο μεγάλος χαμένος η Ιταλία”. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά το Bloomberg, η μεγαλύτερη κεφαλαιακή τρύπα εντοπίζεται στην Ιταλία, ενώ σπεύδει να διευκρινίσει πως καμία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης

δεν απέτυχε.

Reuters: “Μπορεί 25 ευρωπαϊκές τράπεζες να απέτυχαν στα stress tests, ωστόσο αυτό που προκύπτει είναι ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες δεν είναι υψηλές”, σχολιάζει το Reuters. Σύμφωνα με το πρακτορείο, σχεδόν μια στις πέντε κορυφαίες τράπεζες της Ευρωζώνης δεν κατόρθωσε να περάσει με επιτυχία τη διαδικασία. Το Reuters εντοπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα στις τράπεζες της Ιταλίας, της Κύπρου και της Ελλάδας.

“Ο αριθμός των τραπεζών που απέτυχαν αποδείχθηκε μεγαλύτερος από τις προβλέψεις επενδυτών και αναλυτών”, σημειώνει από την πλευρά της η Wall Street Journal.

The Guardian: “Οι ευρωπαϊκές τραπεζικές αρχές, EKT και EBA, ανακάλυψαν μαύρη τρύπα ύψους 25 δισ. ευρώ στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα”. Ακόμη, η βρετανική εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά στον μεγαλύτερο ηττημένο της δοκιμασίας, την Ιταλία, αφού συνολικά 9 ιταλικές τράπεζες απέτυχαν στα stress tests.

BBC: “Όσες ευρωπαϊκές τράπεζες δεν κατορθώσουν να βελτιώσουν την κεφαλαιακή τους θέση το προσεχές διάστημα, θα βρεθούν αντιμέτωπες με τον κίνδυνο χρεοκοπίας και την απειλή του λουκέτο”, σημειώνει το βρετανικό δίκτυο, προσθέτοντας πως μεταξύ των 25 τραπεζών που απέτυχαν στη δοκιμασία των stress tests, δεν συμπεριλαμβάνεται καμία βρετανική τράπεζα.

CNBC: “Μέσω των stress tests, η ΕΚΤ διαπίστωσε την εξής πραγματικότητα: Καμία ευρωπαϊκή τράπεζα δεν έλαβε σοβαρά υπόψιν της την ανάγκη περιορισμού των τοξικών assets. Για τον λόγο αυτό, το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα συνεχίζει να διαθέτει πολύ υψηλά ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους 879 δισ. ευρώ”, προειδοποιεί το CNBC, υπερτονίζοντας μια άλλη βασική παράμετρο της δοκιμασίας της ΕΚΤ.

CNN: Αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες συνεχίζουν ακόμη να βιώνουν τις επιπτώσεις της κρίσης.

“Από τις 25 ευρωπαϊκές τράπεζες που απέτυχαν στα stress tests, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Ιταλία”, προειδοποιεί το Spiegel.

Keywords
Τυχαία Θέματα