Α.ΜΕΡΚΕΛ: Να γνωρίζουμε από που προέρχονται τα ρούχα που φοράμε – Επισήμανση για τις άθλιες συνθήκες εργασίας στο Μπαγκλαντές

09:18 4/5/2013 - Πηγή: BankWars

Περισσότερη διαφάνεια όσον αφορά στην παραγωγή και την εισαγωγή προϊόντων υφαντουργίας, κυρίως από τις ασιατικές χώρες, μετά την κατάρρευση του κτιρίου που στέγαζε βιοτεχνίες ετοίμων ενδυμάτων στο Μπανγκλαντές και έθαψε 500 περίπου εργαζόμενους ζήτησε η καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε να υπάρξει περισσότερη διαφάνεια στην παραγωγή υφαντουργικών προϊόντων, για παράδειγμα “γενικεύοντας αυτό που ισχύει ήδη στο δίκαιο εμπόριο ώστε να γνωρίζουμε από πού προέρχονται αυτά που φοράμε, αυτά που αγοράζουμε»,

τόνισε η Μέρκελ σε ομιλία της στο Αμβούργο. Η Ευρώπη θα μπορούσε πραγματικά να γίνει πρωτοπόρος και να ζητεί πιστοποιητικά για το πώς κατασκευάστηκαν αυτά τα ρούχα».

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΓΕΝΝΝΗΤΡΙΕΣ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ
Δονήσεις που οφείλονταν κυρίως σε μεγάλες γεννήτριες, ευθύνονται για την κατάρρευση του κτιρίου που στέγαζε βιοτεχνίες ετοίμων ενδυμάτων στο Μπανγκλαντές.

«Τέσσερις τεράστιες γεννήτριες ήταν τοποθετημένες στην οροφή του κτιρίου, παραβιάζοντας όλους τους κανονισμούς», είπε ανώτερος αξιωματούχος.

«Οταν οι γεννήτριες τέθηκαν σε λειτουργία ύστερα από βραχυκύκλωμα, οι δονήσεις που προκάλεσαν όπως και οι δονήσεις από τις χιλιάδες ραπτομηχανές, προκάλεσαν την κατάρρευση του κτιρίου»

Keywords
Τυχαία Θέματα