Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Πορείες σήμερα 8 χρόνια από τη δολοφονία του – Ένταση στο κέντρο

(upd)Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας όπου ομάδες νεαρών που βέθηκαν στην οδό Ακαδημίας και συγκεκριμένα στο ύψος της Νομικής, εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς που βρίσκονται στην οδό Σινά. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την οδό Πανεπιστημίου.

Η κίνηση αυτή τη στιγμή διεξάγεται κανονικά.

Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα

και Πανεπιστήμιο

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας θα κλείσουν σήμερα οι σταθμοί του μετρό “ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ” και “ΣΥΝΤΑΓΜΑ” λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, στις 3 μετά το μεσημέρι θα κλείσει ο σταθμός ” ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ” και στις 4.30 το απόγευμα ο σταθμός “ΣΥΝΤΑΓΜΑ”.

Οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις. Οι σταθμοί θα ανοίξουν κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν σήμερα με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ ετών από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια.

Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης μαθητές και φοιτητές-σπουδαστές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, όπου το παρών θα δώσουν και αναρχικά-αντιεξουσιαστικά μπλοκ. Στις 5 το απόγευμα, επίσης στα Προπύλαια, είναι προγραμματισμένη και η συγκέντρωση διαφόρων ομάδων αντιεξουσιαστών.

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, από τη ΓΑΔΑ θα διατεθούν περίπου 3.000 αστυνομικοί, ενώ το σύνολο της αστυνομίας στην Αττική είναι σε ετοιμότητα από σήμερα το πρωί. Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν σε αστυνομικά τμήματα του κέντρου αλλά και περιφερειακά, όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται επιθέσεις.Συγκεντρώσεις και πορείες οργανώνονται και σε: Θεσσαλονίκη (18.00, Καμάρα), Πάτρα (12.00, Παράρτημα), Βόλο (18.00, Θόλο), Κομοτηνή (18.00, Παλιά Νομική), Αγρίνιο (18.00, πλ. Δημάδη), Τρίκαλα (18.00, πλ. Ρήγα Φεραίου) και Αλεξανδρούπολη (17.30, αναγνωστήριο ΔΠΘ)

Keywords
Τυχαία Θέματα