Άκης Τσοχατζόπουλος: Γιατί παραμένει στη φυλακή παρά την απόφαση αποφυλάκισης

Πρωτομαγιά στη φυλακή θα κάνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού, που αναμενόταν για χθες δεν έγινε, ενώ είναι άγνωστο αν τελικά θα αποφυλακιστεί την προσεχή Τρίτη η άλλη μέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους συνηγόρους του, ενώ το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας αποφάσισε την αποφυλάκιση για λόγους υγείας με την επιβολή

περιοριστικών όρων, στην πορεία διαπιστώθηκε ότι υπήρχε εκκρεμότητα με άλλη ποινή (5,5 χρόνια και πρόστιμο 210.000 ευρώ) που του έχει επιβληθεί με βάση το νόμο περί πόθεν έσχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω ποινή του πρώην υπουργού, για το πόθεν έσχες, δεν είχε τακτοποιηθεί και απαιτούνται νομικές ενέργειες οι οποίες και χρειάζοντα χρόνο.

Όμως πηγές από την υπεράσπισή του τονίζουν, ότι ακόμα και αν τακτοποιηθεί το θέμα με την ποινή του πόθεν έσχες και ο πρώην υπουργός αποφυλακιστεί τις προσεχείς ημέρες, το πιθανότερο η αποφυλάκισή του να αποβεί τελικώς βραχύβια. Διότι, όπως έλεγαν, αν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση του σε δεύτερο βαθμό και η δίκη κοντεύει να τελειώσει, ολοκληρώσει και επιβάλλει ποινή πολυετούς καθείρξεως στον πρώην υπουργό, ενδέχεται με βάση και την ποινή για το πόθεν έσχες να μην συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για προσωρινή απόλυση και να επανέλθει στη φυλακή.

Άλλες πληροφορίες που διακινούνται από συνηγόρους του πρώην υπουργού, θέτουν και θέματα που αφορούν τελικώς τη συγκέντρωση των χρημάτων της εγγύησης των 200.000 ευρώ αλλά και διαδικαστικά για την καταβολή της. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα ο ιδιώτης που «δάνεισε» τον πρώην υπουργό φέρεται να το ξανασκέφτεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα