Αισιοδοξία Στουρνάρα – τραπεζιτών για την ελληνική οικονομία – Αφιέρωμα του Bloomberg

Αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2017 εμφανίστηκαν μιλώντας στο αφιέρωμα του Bloomberg για την Ελλάδα, ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, ο πρόεδρος της Τράπεζας

Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Όλα είναι έτοιμα για το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, διαβεβαίωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μιλώντας στο Bloomberg εξέφρασε την ελπίδα να παραμείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα.

“Ελπίζω να έχουμε ‘λευκό καπνό’ στο προσεχές Eurogroup για την Ελλάδα”. Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στο να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του χρέους, πρόσθεσε.
Ο ίδιος όμως επισήμανε ότι χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για την ανακούφιση του βάρους του ελληνικού χρέους. “Το συντομότερο, το καλύτερο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις στο μέτωπο των προβληματικών δανείων, ειδικά στα τελευταία δύο τρίμηνα. Για το ιταλικό δημοψήφισμα, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν θα επηρεαστεί από το αποτέλεσμα του.

Γ. Χατζηνικολάου – Πειραιώς: Η νίκη Τραμπ θα βοηθήσει την ΕλλάδαΛύση για τα NPLs μόνο με ανάκαμψη

Λ. Φραγκιαδάκης – Εθνική: Ανάπτυξη 2,7% το 2017 – Ορόσημο η συμμετοχή στο QE

Keywords
Τυχαία Θέματα