Γ. Χατζηνικολάου – Πειραιώς: Η νίκη Τραμπ θα βοηθήσει την Ελλάδα – Λύση για τα NPLs μόνο με ανάκαμψη


Εάν δεν ανακάμψει η ελληνική οικονομίας δεν θα λυθεί το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις ελληνικές τράπεζες, τόνισε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου, μιλώντας στο αφιέρωμα του Bloomberg για την Ελλάδα.

«Είτε μας αρέσει είτε όχι, μπορούμε να

κάνουμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση των NPLs με όλα τα καινοτόμα μέτρα που μπορεί να υπάρχουν, ωστόσο εάν η ελληνική οικονομία δεν αποδώσει, τότε δεν θα μας επιτρέψει να πάμε μακριά», προειδοποίησε ο κ. Χατζηνικολάου.

«Και αυτό διότι ο ρυθμός δημιουργίας μη εξυπηρετούμενων δανείων θα συνεχίσει να είναι μεγαλύτερος απ’ αυτόν της αντιμετώπισης του προβλήματος», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο κ.Χατζηνικολάου υποστήριξε ότι η εκλογή Trump στην προεδρία των ΗΠΑ μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για να δοθεί ώθηση τόσο στην παγκόσμια όσο και στην ελληνική οικονομία.

«Εάν το θετικό κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ με την εκλογή του νέου προέδρου αντανακλά την πραγματικότητα, πιστεύω πως η παγκόσμια οικονομία θα αισθανθεί τις θετικές της επιδράσεις και ότι ακόμα και η Ελλάδα θα ωφεληθεί» είπε ο κ.Χατζηνικολάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα