Αισιοδοξία από τον Όμιλο Μυτιληναίου – Βλέπει αύξηση της ζήτησης αλουμινίου

16:11 5/9/2014 - Πηγή: BankWars

Αισιόδοξος ότι θα ενισχυθεί η οικονομική επίδοση του ομίλου Μυτιληναίου μέχρι το τέλος του 2014 εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του ομίλου σε εγχώριους θεσμικούς επενδυτές.

Οπως υπογράμμισε ο κ. Μυτιληναίος, στον τομέα της μεταλλουργίας ο ρυθμός αύξησης της ζήτησης αλουμινίου σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να επιταχυνθεί το υπόλοιπο τετράμηνο του 2014, δρώντας υποστηρικτικά για τις τιμές του αλουμινίου. Η πορεία των αναδυόμενων οικονομιών και ιδιαίτερα της Κίνας, το ενεργειακό κόστος, η εξέλιξη της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου,

αλλά και η νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσουν οι κεντρικές τράπεζες αναμένεται να αποτελέσουν τους βασικούς παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία του κλάδου το επόμενο διάστημα, τόνισε ο κ. Μυτιληναίος.

Ηδη, με το ξεκίνημα του β΄ εξαμήνου του έτους, οι τιμές του αλουμινίου στο χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου (LME) έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο σε σχέση με τον μέσο όρο του α΄ εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης.

Σε αυτό το διεθνές πλαίσιο, ο όμιλος εστιάζει στην περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και αναμένει τη σταθερή βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων του τομέα της μεταλλουργίας.

Για τη ΜΕΤΚΑ, ο πρόεδρος του ομίλου υπογράμμισε ότι για το σύνολο του 2014 αναμένεται να συνεχιστεί η εκτέλεση του υπογεγραμμένου ανεκτέλεστου προγράμματος που ανέρχεται σήμερα σε 1,4 δισ. ευρώ. Ηδη η εταιρεία έχει στρέψει τη στρατηγική της στα έργα ενέργειας που υλοποιούνται στη χώρα μας και ανέφερε χαρακτηριστικά την ανακήρυξη της θυγατρικής σε προσωρινό ανάδοχο του έργου «Κατασκευή υπολειπόμενων έργων υποδομής, επιδομής, σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σηράγγων για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Ροδοδάφνη». Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ύψους 273 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, η ΜΕΤΚΑ στο α΄ εξάμηνο του 2014 έχει θέσει τις βάσεις για μια ακόμα χρονιά με ιδιαίτερα ικανοποιητικές επιδόσεις. Η ΜΕΤΚΑ στηρίζεται κυρίως στα έργα που έχει αναλάβει στις νέες αγορές της Αλγερίας, της Ιορδανίας και του Ιράκ, ενώ, παρά τις δυσκολίες, σημειώθηκε πρόοδος στην εκτέλεση του δεύτερου έργου στη Συρία. Το αμέσως επόμενο διάστημα, η ΜΕΤΚΑ θα επικεντρωθεί στην εκτέλεση των συμβάσεων στο εξωτερικό αλλά και στην αναζήτηση νέων έργων, στις υφιστάμενες ή και σε νέες αγορές, ώστε να αυξήσει τα μερίδιό της στα ενεργειακά έργα υποδομών στην Ευρώπη, την Τουρκία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Για τον τομέα της ενέργειας, ο όμιλος Μυτιληναίου αναμένει οφέλη μέχρι το τέλος της χρονιάς, καθώς πλέον βρίσκεται σε εμπορική λειτουργία το σύνολο των θερμικών μονάδων που κατασκευαστήκαν τα προηγούμενα έτη. Ο συνδυασμός μειωμένης ζήτησης και αυξημένης παραγωγικής δυναμικότητας, ιδιαίτερα από ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας), αναμένεται να επιφέρει μειωμένα επίπεδα λειτουργίας για τις μονάδες φυσικού αερίου και δεν δημιουργεί προσδοκίες για σημαντική ενίσχυση των τιμών στη χονδρεμπορική αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα