ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ο Σίσι κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

22:38 9/4/2017 - Πηγή: BankWars

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι κηρύσσει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 3 μηνών, μετά τις σημερινές πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον δύο χριστιανικών εκκλησιών.

Ο πρόεδρος Σίσι ζήτησε “την άμεση ανάπτυξη μονάδων προστασίας του στρατού για να βοηθήσουν την αστυνομία να εγγυηθεί την ασφάλεια των ζωτικής σημασίας υποδομών σε όλες τις επαρχίες της χώρας”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας.

ΤΡΑΜΠ – ΟΗΕ

Mε μήνυμα που ανάρτησε στο

λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον δύο εκκλησιών Κοπτών στην Αίγυπτο.

“Λυπήθηκα πολύ όταν έμαθα για την τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο. Οι ΗΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο πρόεδρος Αλ Σίσι θα διαχειριστεί την κατάσταση με τον πλέον προσήκοντα τρόπο” έγραψε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα και τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασαν τις επιθέσεις που στοίχισαν την ζωή τουλάχιστον 45 ανθρώπων.

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Το Ισραήλ προειδοποίησε σήμερα τους υπηκόους του να μην επισκέπτονται την χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο και να εγκαταλείψουν “αμέσως” την περιοχή, έπειτα από τις δύο πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον χριστιανικών εκκλησιών σήμερα.

“Η πολύνεκρη επίθεση αποδεικνύει μία ακόμη φορά την τρομοκρατική ικανότητα του Ισλαμικού Κράτους” επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο καταπολέμησης της τρομοκρατίας της ισραηλινής κυβέρνησης. “Δεδομένου του μεγέθους της απειλής, το γραφείο συστήνει σε όλους τους Ισραηλινούς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Σινά να φύγουν αμέσως και να επιστρέψουν στο Ισραήλ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα