Έξαλλοι Γερμανοί βουλευτές με τον Α.Τσίπρα που συνέδεσε τα μέτρα με τη λύση στο χρέος

22:33 9/4/2017 - Πηγή: BankWars

Έξω φρενών Γερμανοί βουλευτές με τα όσα ανέφερε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός. Προφανώς ενοχλήθηκαν από την είδηση που βγήκε από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα μέτρα που συμφωνήθηκαν θα εφαρμοστούν, εφόσο υπάρξει λύση στο θέμα του χρέους.

Όπως μεταδίδει η Bild, στην αυριανή της έκδοση δημοσιεύει δηλώσεις

βουλευτών , οι οποίοι δηλώνουν ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν πρέπει να υποχωρήσει σπιθαμή από την σκληρή στάση που κρατά απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση. Ένας από αυτούς μάλιστα δήλωσε στην εφημερίδα πως ο Έλληνας πρωθυπουργός παραβίασε, με την ομιλία του αυτή, όσα συμφωνήθηκαν στην Μάλτα μέσα σε δύο ημέρες.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του πρώην υπουργού Μεταφορών της Γερμανίας Πέτερ Ραμσάουερ ο οποίος υποστήριξε ότι μέσα σε δύο ημέρες η ελληνική πλευρά παραβιάζει όσα συμφωνήθηκαν στη Μάλτα και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι σοβαρός.

Πολλοί από τους Γερμανούς βουλευτές που δυσαρεστήθηκαν από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα δεν προέρχονται από το κόμμα της Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά από το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του Μάρτιν Σουλτς!

Η γερμανική καγκελαρία με ανακοίνωσή της, παρέχει πλήρη στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας πως το πρόγραμμα δεν ισχύει χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την συνέχεια.

Στην ανακοίνωση αυτή που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης, αναφέρεται πως «για να δοθούν νέα κεφάλαια, το ΔΝΤ πρέπει να συμφωνήσει για την οικονομική συμμετοχή του. Αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη Γερμανία, ώστε να δοθεί νέα χρηματοδότηση. Όπως είπε ο κ. Σόιμπλε «διαφορετικά θα ήταν μια ριζική διαφοροποίηση του ελληνικού προγράμματος, η οποία δεν θα συμβαδίζει με την έγκριση του γερμανικού Κοινοβουλίου, με συνέπεια την ακύρωση του ελληνικού προγράμματος». Επίσης όπως τόνισε ο κ. Σόιμπλε «τα περιθώρια ελάφρυνσης του χρέους με την μορφή που τα ζητά το ΔΝΤ είναι πολύ περιορισμένα».

Στο Βερολίνο δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της συμφωνία στην Μάλτα, καθώς πέρασαν βασικοί τους στόχοι, όπως η μείωση των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου, δίχως να έχει γίνει οποιαδήποτε υποχώρηση στην ελάφρυνση του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα