ΑΓΡΟΤΕΣ: Οικογενειακό αφορολόγητο 24.000 ευρώ προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την καθιέρωση αφορολογήτου ποσού για τους αγρότες ύψους 24.000 ευρώ οικογενειακό (12.000 ατομικό) προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων από τους αγρότες τονίζει πως αυτή πρέπει να έχει να κάνει με το σπάσιμο του κυκλώματος στην εμπορία αγροτικών προϊόντων, με υπερτιμολογήσεις, ελληνοποιήσεις και άλλες μεθόδους και όχι με την επιπλέον φορολογική επιβάρυνση των αγροτών.

Οι θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

για τα αγροτικά ζητήματα παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση του κόμματος που έγινε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, στο πλαίσιο της AGROTICA, στην οποία μίλησε η Ειρήνη Κατσινοπούλου, συντονίστρια του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε η κ. Κατσινοπούλου ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «όχι» στην αυτοτελή φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Ως προς τους νέους αγρότες προτείνει φοροαπαλλαγή τους για πέντε χρόνια από την έναρξη της δραστηριότητας τους και στήριξη τους με θέσπιση κινήτρων (παραχώρηση δημόσιας γης για καλλιέργεια, καταβολή ενισχύσεων κ.α.)

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει, επίσης:

- Την εξυγίανση των συνεταιρισμών με κατάργηση όσων είναι συνεταιρισμοί-σφραγίδα, εκκαθάριση του μητρώου συνεταιρισμών και ρύθμιση χρεών τους ύστερα από διαχειριστικό έλεγχο.
-Τη λειτουργία Τράπεζας ειδικού σκοπού, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των αγροτών και την καθιέρωση κάρτας αγροτών με μοναδική εγγύηση την ετήσια ενίσχυση τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β. Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου και οι γραμματείς των απερχομένων Ν.Ε. του κόμματος στην Α΄και Β΄Θεσσαλονίκης, Νίκος Σαμανίδης και Χρήστος Ρώσιος.

Original article: ΑΓΡΟΤΕΣ: Οικογενειακό αφορολόγητο 24.000 ευρώ προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα