ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ – ΠΕΝΤΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ – «ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ»

23:44 9/2/2016 - Πηγή: BankWars

(upd) Σε πέντε βασικά αιτήματα προς την κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει οι αγρότες, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ενόψει της καθόδου των αγροτών στην Αθήνα.

Τα αιτήματα αυτά είναι:

• Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
• Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ – Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης –

Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί – Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.
• Αφορολόγητο πετρέλαιο – Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος – Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
• Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
• Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Σύμφωνα με τον κ. Μπούτα, οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στο Σύνταγμα τουλάχιστον δύο ημέρες.

«Περιμέναμε περισσότερα από τον πρωθυπουργό. Μας έχει μπερδέψει και ενώ θέλουμε να πάμε σε διάλογο, βλέπουμε ότι εμμένει στη σκληρή γραμμή του» τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Παναγιώτης Καλογιάννης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο των Τεμπών αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.
«Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός, ως νέος άνθρωπος, θα πάρει επάνω του το αγροτικό ζήτημα και θα δώσει λύση, έστω και στο παρά πέντε, για τον απεγκλωβισμό του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου» είπε ο κ.Καλογιάννης, επισημαίνοντας ότι οι αγρότες προτίθενται να ανοίξουν διάλογο, αλλά θα προηγηθεί το παναγροτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής, σε ένδειξη σεβασμού -όπως λένε- στον αγώνα των συναδέλφων τους.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μαλγάρων, Αχιλλέας Καμπούρης έκανε λόγο για προεκλογική ομιλία.
«Περιμέναμε κάτι πιο ουσιώδες και όχι μια προεκλογική ομιλία. Ο πρωθυπουργός έκανε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και τα έβαλε με όλους, ακόμα και με τα κανάλια» δήλωσε ο κ. Καμπούρης και κοινοποίησε πως κατόπιν αυτού, οι αγρότες των Μαλγάρων θα κατέβουν στην Αθήνα και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, «έως ότου αποσυρθούν τα ασφαλιστικό και φορολογικό».

«Ασαφή» χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας.
«Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας εδώ και έναν μήνα. Αν προσκληθούμε να συζητήσουμε επ΄αυτών, θα πάμε σε διάλογο με τον πρωθυπουργό, ακόμα και αν δεν αποσύρει τα σχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό» τόνισε ο κ.Γκόντιας.

Από την πλευρά του ο Β. Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας τόνισε ότι εάν η κυβέρνηση πάρει πίσω το ασφαλιστικό, τότε οι αγρότες θα προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου.
«Αν τα πάρει πίσω συζητάμε. Συμπάθεια δεν χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν στα μπλόκα. Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στις εθνικές οδούς.
Σημασία έχει η ενότητα του αγώνα» είπε ο κ.Μπούτας, ο οποίος αναφέρομενος στα μπλόκα που διαφοροποιούνται είπε ότι είναι μόνο 2-3 και επιτέθηκε στο μπλόκο των Τεμπών λέγοντας: «Στα Τέμπη είναι οι μεγαλοαγρότες».

Ανοικτή πρόσκληση Τσίπρα για διάλογο

Ανοικτή πρόσκληση στους αγρότες να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος, στις θέσεις του προέδρου της ΝΔ για το ασφαλιστικό είπε ότι πρόκειται για προτάσεις που η κυβέρνηση παλεύει να αποφύγει, δηλαδή, παλεύει να μην κόψει συντάξεις, παλεύει να προστατέψει το εισόδημα των πιο αδύναμων, και των αγροτών κυρίως, και να τους εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή σύνταξη.

«Στην προσπάθεια μας να προστατέψουμε τους πιο αδύναμους, μοιράζουμε το δικό τους βάρος στα υψηλά και μεσαία εισοδήματα, βάρος που αναλογεί στις εισφορές. Αυτό δημιουργεί επιβαρύνσεις που πρέπει να επανεξεταστούν» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι το ίδιο θα πράξει η κυβέρνηση και για τους αγρότες, αρκεί να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι υπάρχουν δυνατότητες για βελτιώσεις, στο θέμα των εισφορών τους, της μεταβατικότητας των διατάξεων, και στα θέματα που αφορούν κυρίως την προστασία του εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους αγρότες να σκεφτούν γιατί τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης σήμερα συστηματικά τούς αποθεώνουν, ενώ πριν από μερικά χρόνια τους λοιδωρούσαν. Επέκρινε, επίσης, το αίτημα του προέδρου της ΝΔ να αποσυρθεί η πρόταση της κυβέρνησης λέγοντας ότι το αίτημα του κ. Μητσοτάκη είναι ένα αίτημα που δεν ενδιαφέρεται για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκκίνηση της συζήτησης για το χρέος.

«Δεν θα κόψουμε τις συντάξεις για 12η φορά, θα προστατέψουμε την πρώτη κατοικία, δεν θα επιτρέψουμε την απελευθέρωση των απολύσεων, θα προχωρήσουμε με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα για την προστασία των αδυνάμων και θα βάλουμε τέλος στη διαφθορά και την αναρχία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου» είπε στους υπουργούς, ο πρωθυπουργός.

Για σχέδιο συκοφάντησης καταγγέλλει την κυβέρνηση η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Για σχέδιο συκοφάντησης και παρεμπόδισης του αγώνα των αγροτών, καταγγέλλει την κυβέρνηση η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη μετάβαση των αγροτών την Παρασκευή στην Αθήνα, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κάποιος, μάλιστα, από τους δικούς της παρομοίασε τα τρακτέρ μας με τα χουντικά τανκς! Παράλληλα, μας απειλεί ότι θα μας αντιμετωπίσει με τις δυνάμεις καταστολής και δεν πρόκειται να επιτρέψει τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα». Εφαρμόζουν την τακτική του “διαίρει και βασίλευε”, εξωθώντας στον “κοινωνικό αυτοματισμό”. Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε. Ας το καταλάβει η κυβέρνηση.

Κλειστά τα Τέμπη

Συνεχίζεται ο επ’ αόριστον αποκλεισμός των Τεμπών από τους αγρότες του εκεί μπλόκου οι οποίοι είναι σε διαδικασία συλλογής υπογραφών και από άλλα μπλόκα επί του κειμένου που συνέταξαν μαζί με το μπλόκο των Μικροθηβών και περιλαμβάνει, όπως υποστηρίζουν, τεκμηριωμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής.

Ήδη έχουν συνυπογράψει το συγκεκριμένο κείμενο πάνω από 20 μπλόκα και αναμένεται να αποσταλεί προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα αλλά και προς την Βουλή και στους αρχηγούς των λοιπών κομμάτων.

Οι αγρότες των Τεμπών έχουν ήδη δηλώσει ανοιχτοί σε διάλογο στη βάση και των προτάσεων που έχουν διατυπώσει και περιμένουν κάλεσμα του πρωθυπουργού προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν.

Εν τω μεταξύ, σε επ’ αόριστον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, θα προχωρήσουν από τις 2 σήμερα το μεσημέρι οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου, στην Αιτωλοακαρνανία.

Παράλληλα, αγρότες της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκονται στα μπλόκα των εθνικών οδών, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Παρασκευή στην Αθήνα.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πολιτική λύση «και όχι και ποινικοποίηση του αγώνα» τους ζητούν από την κυβέρνηση οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, τονίζοντας ότι «δεν θα φύγουμε από την Αθήνα με άδεια χέρια». Διάλογος ναι με την κυβέρνηση, αλλά με τη δική μας ατζέντα, λένε οι αγρότες των Τεμπών που συνεχίζουν όμως τον επ΄αόριστον αποκλεισμό της Κοιλάδας. Αίσιο τέλος είχαν οι πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ αγροτών του μπλόκου και οδηγών φορτηγών που έγιναν από τις 13.00 στο τελωνείο του Προμαχώνα. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, οι δρόμοι άνοιξαν και η κυκλοφορία στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία διεξάγεται κανονικά.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ “ΣΤΑ ΟΠΛΑ”

Η κυβέρνηση από την πλευρά της, ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση με πρώτο “όπλο” της, ποιόν άλλο; Τον Α.Τσίπρα! Ο πρωθυπουργός αναμένεται αύριο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ή στη συνέχεια, σε δήλωση-διάγγελμά του, να απευθύνει νέα έκκληση σε διάλογο προς τους αγρότες, παρουσιάζοντας νέα πρόταση της κυβέρνησης, η οποία θα περιλαμβάνει αλλαγές στο ύψος των εισφορών, ανάλογες με εκείνες που παρουσίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για τους επιστημονικούς φορείς (μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους). Ο κ. Κατρούγκαλος ανακοίνωσε εκπτώσεις έως 50% στη διπλή εισφορά του 27% στο εισόδημά τους.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι η αύξηση κατά 20% των εισφορών στους αγρότες για την κύρια σύνταξη ( 14% το 2017, 17% το 2018, 20% το 2019) μπορεί να πάει ακόμα πιο…σταδιακά.

Μπλόκο Νίκαιας: «Δεν θα φύγουμε από την Αθήνα με άδεια χέρια»

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, υπογραμμίζει την αμετακίνητη στάση των αγροτών να κατέλθουν την Παρασκευή στην Αθήνα.

Κάνει επίσης λόγο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και σημειώνει ότι οι αγρότες διεκδικούν λύσεις για προβλήματα επιβίωσης.

«Εμείς δηλώνουμε ότι και θα πραγματοποιηθεί η κάθοδος μας στην Αθήνα και θα διαδηλώσουμε στο Σύνταγμα μαζί με το λαό των Αθηνών και για να εκφράσει την συμπαράσταση του στον αγώνα μας, αλλά και για να παλέψουμε μαζί, αφού το αίτημα για απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού είναι κοινό και ο κοινός αγώνας θα είναι και πιο αποτελεσματικός. Δηλώνουμε προς την κυβέρνηση ότι δεν θα αποχωρήσουμε με άδεια χέρια», συμπληρώνει.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας καθόδου στην Αθήνα την Παρασκευή, οι συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, ενώ όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στις 10 π.μ. την Τετάρτη θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με γενικό θέμα «γιατί ερχόμαστε στην Αθήνα, τι διεκδικούμε και γιατί».

Τέμπη: Ανοιχτοί σε διάλογο επί των προτάσεών τους οι αγρότες

«Πλέον οι αγρότες με το έγγραφο που στέλνουνε, έχουνε τεκμηριωμένες απόψεις και θέσεις, οπότε η κυβέρνηση είναι πολύ πιο εύκολο πλέον να κάνει λίγο στην άκρη το ασφαλιστικό και να συζητήσει τις απόψεις των αγροτών», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, Παναγιώτης Καλογιάννης.

Τόνισε επίσης ότι «όποτε μας καλέσει σε διάλογο ο πρωθυπουργός, επί των προτάσεων που του καταθέτουμε, εμείς θα πάμε». Όπως εξήγησε ο κ. Καλογιάννης, «το αργότερο εντός της αυριανής ημέρας το κείμενο με τις προτάσεις μας θα φτάσει στο γραφείο του πρωθυπουργού, στον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων και θα περιμένουμε τις εξελίξεις».

Πάντως, οι αγρότες συνεχίζουν τον επ΄αόριστον αποκλεισμό της Κοιλάδας των Τεμπών.

Κρήτη: Την Πέμπτη η αναχώρηση των αγροτών

Το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να αναχωρήσουν με τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά και στη συνέχεια να μεταβούν στην Αθήνα οι αγρότες των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό και φορολογικό.

ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;
«Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και ο ΚΟΚ, όμως αυτό δεν ξέρουμε αν αποκλείει το ενδεχόμενο εισόδου μερικών δεκάδων τρακτέρ για συμβολικούς λόγους, όπως έγινε πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη…» τονίζει στέλεχος της Κατεχάκη και προσθέτει: «Το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε εκατοντάδες τρακτέρ να φτάσουν στο Σύνταγμα».

Για το ζήτημα της καθόδου των αγροτών στην Αθήνα συνομίλησαν και το βράδυ της Τρίτης, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, ο εκ των συντονιστών στα μπλόκα της Θεσσαλίας, Βαγγέλης Μπούτας, με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Ο κ. Μπούτας του ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος στην πόλη για 100 τρακτέρ, ως συμβολική παρουσία των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας. Έπειτα από συζητήσεις, ο αριθμός αυτός έπσε στα 50. Η κυβέρνηση αναμένεται να απαντήσει αύριο στο αίτημα του κ. Μπούτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο protothema.gr, το αστυνομικό πλάνο μέχρι στιγμής φαίνεται να διαμορφώνεται στη λογική των τριών ομόκεντρων κύκλων με κέντρο την πλατεία Συντάγματος. Φυσικά άδειες και ρεπό έχουν ανακληθεί, ενώ δεν αποκλείεται να αναβληθεί ακόμα και το ντέρμπι ποδοσφαίρου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού που είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα του Σαββάτου. Συγκεκριμένα:

– Ο πρώτος κύκλος θα αφορά το χώρο από την Θεσσαλία μέχρι τα όρια του νομού Αττικής. Σε πρώτη συνεννόηση με τους αγρότες οι αστυνομικοί θα οδηγήσουν τα τρακτέρ να κινηθούν εκτός εθνικού δικτύου από επαρχιακούς δρόμους ή την παλιά εθνική οδό. Και αυτό γιατί σε διαφορική περίπτωση θα υπάρξει απίστευτο κυκλοφοριακό χάος. Πρόταση που δεν βρίσκει αντίθετους τους αγρότες.

– Ο δεύτερος κύκλος ξεκινά από τα διόδια Αφιδνών, Ελευσίνας και το λιμάνι του Πειραιά και φτάνει με το λεγόμενο μικρό δακτύλιο του κέντρου της Αθήνας. Εδώ θα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Θα απαγορευτεί με κάθε τρόπο η κίνηση των τρακτέρ. Όσοι αγρότες επιθυμούν θα μπορούν να σταθμεύσουν τα μηχανήματα και να κατέβουν με λεωφορεία στο Σύνταγμα. Φυσικά πίσω από τα περιπολικά και της μηχανές της Τροχαίας θα βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

– Ο τρίτος κύκλος είναι αυτό που ονομάζεται πλατεία Συνάγματος, και οι δρόμοι εντός που μικρού δακτυλίου που οδηγούν σ αυτό. Εδώ θα υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της ΔΙ.ΑΣ, πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ και είναι βέβαια πως θα απαγορευτεί η κίνηση σε όλα τα οχήματα. Κομβικό σημείο είναι ο δρόμος μπροστά στα λουλουδάδικα που θα κλείσει με φραγμό, ενώ θα απαγορευτεί και η κίνηση μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΘΗΒΩΝ

Το δικό τους πλαίσιο προτάσεων για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής έδωσαν στη δημοσιότητα οι αγρότες του μπλόκου Μικροθηβών.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

1. Τροποποίηση του οικονομικού κριτηρίου για τον ορισμό του “επαγγελματία αγρότη” στον Ν.3874/2010 από 35% ποσοστό γεωργικού εισοδήματος στο συνολικό ατομικό εισόδημα σε 51% τουλάχιστον.
2. Διατήρηση του ΟΓΑ σε αυτόνομο πυλώνα κύριας ασφάλισης των αγροτών.
3. Κάθετη διοικητική και οικονομική διάκριση του ΟΓΑ σε δύο ταμεία. Α) Ταμείο Ασφάλισης Αγροτών στο οποίο θα ενταχθούν οι “επαγγελματίες αγρότες” και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που προέκυψαν μετά την καθιέρωση της πρόσθετης ασφάλισης. Β) Ταμείο Προνοιακής Ασφάλισης στο οποίο θα ενταχθούν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες ασφαλισμένων σήμερα στον ΟΓΑ.
4. Διατήρηση των 7 κατηγοριών ασφάλισης που υπάρχουν σήμερα για τους “επαγγελματίες αγρότες” με τις τιμές ασφαλιστικής εισφοράς που ισχύουν σήμερα.
5. Απόδοση ισόποσων ασφαλιστικών εισφορών στο Τ.Α.Α. εκ μέρους όσων ασφαλισμένων ή συνταξιούχων άλλων Φορέων Κύριας Ασφάλισης θα εξακολουθούν να έχουν γεωργικό εισόδημα, είτε απευθείας ως ασφαλιστικές εισφορές Τ.Α.Α. είτε μέσω αυξημένου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για την άσκηση γεωργικής δραστηριότητας πέραν του 13% που ισχύει για τους “επαγγελματίες αγρότες”. Το ποσό που αναλογεί στο πέραν του 13% ποσοστού αποδίδεται στο Τ.Α.Α.
6. Εφαρμογή για μία τριετία 2016-2019 του ως άνω συστήματος και εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης μετά το τέλος της τριετίας για την οικονομική βιωσιμότητα του ασφαλιστικού ταμείου Τ.Α.Α. καθώς και λήψη διορθωτικών μέτρων αν αποδειχθεί ότι απαιτούνται.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

1. Τροποποίηση του οικονομικού κριτηρίου για τον ορισμό του “επαγγελματία αγρότη” στον Ν.3874/2010 από 35% ποσοστό γεωργικού εισοδήματος στο συνολικό ατομικό εισόδημα σε 51% τουλάχιστον.
2. Εφαρμογή του Ν. 4172/2013 σε όσους πληρούν το ως άνω κριτήριο μετά την τροποποίησή του, για τη φορολόγηση του γεωργικού εισοδήματος και ταυτόχρονη κατάργηση της τροπολογίας Βαλαβάνη στον Ν. 4328 άρθρο 2 παρ.1. Δηλαδή, φορολόγηση των “επαγγελματιών αγροτών” με 13% στο καθαρό κέρδος που προκύπτει ως λογιστικό αποτέλεσμα των βιβλίων – στοιχείων και 27,5% προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος χωρίς καμία προσθήκη ενισχύσεων.
3. Οι διατάξεις του προσχεδίου για όποιους άλλους συντελεστές σταδιακά αυξανόμενους εφαρμόζονται στις λοιπές κατηγορίες αγροτών.
4. Η επιβεβαίωση εκπλήρωσης του οικονομικού κριτηρίου γίνεται με τα φορολογικά στοιχεία του προηγούμενου έτους, ή με την προσκόμιση βεβαίωσης του ΚΕΠΠΥΕΛ κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, ή με τα υποβαλλόμενα στοιχεία του τρέχοντος έτους απευθείας από το ΚΕΠΠΥΟ του υπουργείου Οικονομικών.ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ1. Μείωση συντελεστή ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια γι’ όλους.
2. Ανάπτυξη σύγχρονου συστήματος για μειωμένο φόρο κατανάλωσης πετρελαίου στους “επαγγελματίες αγρότες”, με χρήση δεικτών κατανάλωσής του, ανά είδος καλλιέργειας και ανά στρέμμα.
3. Για την ίδια κατηγορία “επαγγελματιών αγροτών” μείωση της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας για αγροτική χρήση.
4. Αυστηρός έλεγχος εκ μέρους του κράτους στις εναρμονισμένες πρακτικές που αναπτύσσονται σε βάρος των αγροτών στον τομέα των εφοδίων και στον τομέα εμπορίας- διακίνησης των αγροτικών προϊόντων.
5. Ετήσιο χρονοδιάγραμμα καταβολής των ενισχύσεων – αποζημιώσεων, που θα τηρείται εκ μέρους των Οργανισμών του ΥΠΑΑΤ. (ΕΛΓΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ)
6. Άμεση προκήρυξη των μέτρων ΠΑΑ 2014-2020 για την υλοποίηση δράσεων μείωσης του κόστους των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.
7. Άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών προσδιορισμού των οριστικών ατομικών δικαιωμάτων καθώς και ολοκλήρωση της καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης 2015.

Keywords
τσιπρας, έως ότου, αλέξης τσίπρας, αθηνα, τεκμηρια, πετρελαιο, ΦΠΑ, κουρεμα, νέα, συνταγμα, λύση, νεα δημοκρατια, χρεος, συγκεκριμένο, βουλη, ελλαδα, κυβερνηση, εκπτωσεις, απε-μπε, αποσυρση, ΕΣΗΕΑ, κρητη, πειραιας, τρακτερ, κοκ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, protothema, ΑΕΚ, ολυμπιακος, διοδια, λεωφορεια, ματ, ογα, βιωσιμότητα, υπαατ, ελγα, παα, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, υπουργειο εσωτερικων, κλειστα επαγγελματα, αυξηση φπα, αποσυρση αυτοκινητων 2011, φορολογικη δηλωση 2011, θεσσαλονικη, τεκμηρια αυτοκινητων 2011, τεκμηρια διαβιωσης 2011, θεματα πανελληνιων, απολυσεις στο δημοσιο, εισφορα αλληλεγγυης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, ελγα αποζημιωσεις, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, σχεδιο αθηνα, τελη κυκλοφοριας 2014, εκλογες 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, μπλοκα αγροτων, αφορολογητο 2020, αλέξης τσίπρας, παρα πεντε, στο παρα πεντε, αδεια, αφορολογητο, αχιλλεας, βουλγαρια, δανεια, εθνικη, θεμα, κοκ, νεα μετρα, ογα, πλαισιο, προγραμμα, τα νεα, υψος, αγροτικη, αυξηση, αρθρο, αιτωλοακαρνανια, αναρχια, ανθρωπος, απε, απε-μπε, απιστευτο, ασφαλιστικο, ατζεντα, αφορμη, βιωσιμότητα, βραδυ, γινει, γινεται, γραφεια, δηλωση, δηλωσεις, δικη, δωσει, δρομος, εγινε, εγγραφο, ευκολο, ευρω, ειπε, εκκινηση, εσωτερικων, ετος, ιδια, ιδιο, ειδος, ισχυει, μηχανες, θεσσαλια, ομιλια, κυβερνηση, κειμενο, κινηση, κυκλος, κυρια, κρασι, ληψη, λύση, λογο, μαξιμου, ματ, μειωση, μπλοκο, μικρο, μπε, ορια, οχηματα, παα, παιδι, παμε, πεμπτη, πλοια, προβληματα, ρεπο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζητησουμε, συνεχεια, συνταξη, σχεδια, σχεδιο, τελωνειο, τεμπη, τρακτερ, τσιπουρο, υπαατ, υλοποιηση, φυσικα, φτανει, φορολογια, φορα, χαος, χρηστος, αυστηρος, αγωνας, εφαρμογη, ερχομαστε, μπροστα, πληροφοριες, protothema, ριζος, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα