ΑΓΟΡΕΣ: Πτώση στο πετρέλαιο, άνοδος στον χρυσό – Απώλειες στα ευρωπαικά χρηματιστήρια

Με απώλειες τερμάτισαν σήμερα τις συναλλαγές τους τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου, καθώς τα στοιχεία των ΗΠΑ έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 5 εκατ. βαρέλια, παρουσιάζοντας αύξηση για 11η συνεχή εβδομάδα.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το αργό τύπου WTI παράδοσης Μαΐου έχασε 0,4% για να κλείσει στα 48,04 δολ.

το βαρέλι, ενώ το Brent Μαΐου έχασε 0,6% τερματίζοντας τις συναλλαγές του στα 50,64 δολ. το βαρέλι.

ΧΡΥΣΟΣ

Το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε κατά 0,3% στα 1.249,7 δολάρια την ουγγιά, ήτοι το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Μαρτίου.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η πτώση σε Wall και Ασία λόγω της ανησυχία για την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ συμπαρασύρει και τους δείκτες της Ευρώπης.

Το υπάρχον αρνητικό κλίμα ήρθε να επιδεινώσει η τρομοκρατική επίθεση με δύο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στην καρδιά του Λονδίνου και ειδικότερα κοντά στο κοινοβούλιο και την γέφυρα Westminister.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,4% στις 374 μονάδες, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Μαρτίου, με τις τράπεζες να δέχονται το ισχυρότερο πλήγμα.

Ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,73%, ο CAC έχασε 0,15% και ο Dax σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,48%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX και ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισαν με μικρά κέρδη 0,17%, ενώ ο PSI 20 στην Πορτογαλία σημείωσε πτώση 0,35%. Απώλειες 0,55% και για τον SMI στην Ελβετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα