ΑΓΟΡΕΣ: Πως έκλεισε η εβδομάδα για Wall Street, Πετρέλαιο και Χρυσό

Στους ρυθμούς των προσδοκιών των επενδυτών για επικείμενη αύξηση επιτοκίων από τη FED την προσεχή εβδομάδα κινήθηκαν οι αγορές. Τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες, αφού αυξήθηκαν κατά 235.000, ενώ η ανεργία διαμορφώθηκε στο 4,7%, από 4,8% τον προηγούμενο μήνα και κάτω από τα ψυχολογικά επίπεδα του 5%. Τα νέα αυτά δεδομένα οδήγησαν στην εκτίμηση

ότι η αύξηση επιτοκίων είναι πάρα πολύ πιθανή.

Στη Wall Street ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,21% στις 20.902 μονάδες. Με άνοδο 0,33% έκλεισε ο S&P 500 που διαμορφώθηκε στις 2.372 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,39% στις 5.861 μονάδες.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Τα υψηλά επίπεδα παραγωγής πετρελαίου και η αποτελεσματικότητα της συμφωνίας του ΟΠΕΚ, ανησύχησαν εκ νέου την Παρασκευή την αγορά. Το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παραδόσεως Απριλίου, υποχώρησε κατά 1,6% στα 48,49 δολάρια το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 29 Νοεμβρίου. Σε εβδομαδιαία βάση, το αργό κατέγραψε πτώση 9,1%.

Στο Λονδίνο, το Brent παραδόσεως Μαΐου έχασε 1,6%, κλείνοντας στα 51,37 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας, η πτώση ανήλθε σε 8,1%.

ΧΡΥΣΟΣ

Οι προσδοκίες της αγοράς για αύξηση επιτοκίων από τη Fed, στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής, την ερχόμενη εβδομάδα, οδήγησαν σε νέα πτώση (την ένατη στη σειρά) τον χρυσό. Ο χρυσός παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε κατά 0,2% στα 1.201 δολάρια η ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα