ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Ψυχραιμία – Κέρδη στους δείκτες, πιέσεις στις ιταλικές τράπεζες

Οι αγορές της Ευρώπης είχαν προεξοφλήσει την επικράτηση του «Όχι» στο ιταλικό δημοψήφισμα, με αποτέλεσμα να καταγράφουν κέρδη στη σημερινή συνεδρίαση, παρά την παραίτηση του Ματέο Ρέντσι από την πρωθυπουργία.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,94% στις 6.792 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 2% στις 10.719 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 1,38%.

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,10% στις

17.078 μονάδες, διαγράφοντας τις πρωινές απώλειες.

Το ευρώ περιόρισε κατά πολύ τις απώλειες που σημείωνε μετά τις πρώτες ειδήσεις για το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος και η ισοτιμία του διαμορφώνεται στα 1,0638 δολάρια από 1,0505 που είχε φθάσει νωρίτερα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,2%, ανακάμπτοντας γρήγορα μετά τη μικρή υποχώρησή του κατά το άνοιγμα της αγοράς. Ο δείκτης των μεταλλευτικών εταιρειών αυξάνεται 2,3%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των κλαδικών δεικτών, εν μέσω ανόδου της τιμής του χαλκού, ενώ οι μετοχές του κλάδου υγείας αυξήθηκαν 1,4%.

Μιλάνο

Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών ύστερα από τη βαριά ήττα του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο χθεσινό δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, ωστόσο στη συνέχεια το κλίμα βελτιώθηκε και η Monte dei Paschi πέρασε σε θετικό έδαφος.

Η Monte dei Paschi ενισχυόταν 1% από το -5% στο άνοιγμα.

Η μετοχή της Intesa υποχώρησε κατά 5%, ενώ άλλες τράπεζες κατέγραψαν πτώση μεταξύ 4% και 6%, με τον ιταλικό δείκτη των μετοχών blue chip να σημειώνει απώλειες 0,7%.

Απώλειες 5% κατέγραψαν οι μετοχές της UniCredit και της Monte dei Paschi, η διαπραγμάτευση των οποίων ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση.

Τράπεζες-Χρηματιστήρια: Σε “επιφυλακή” μετά τις εξελίξεις στην Ιταλία

Keywords
Τυχαία Θέματα