ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Οριακές μεταβολές μετά το «ράλι Μακρόν»

Οριακές μεταβολές καταγράφουν τα χρηματιστήρια της Ευρώπης μετά το χθεσινό «ράλι Μακρόν».

Οι επιχειρηματικές συμφωνίες και τα εταιρικά κέρδη προσέφεραν στήριξη στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές σήμερα καθώς η προσοχή στρέφεται και πάλι από την πολιτική στα θεμελιώδη στοιχεία.

Αμετάβλητος ήταν ο γαλλικός δείκτης CAC 40, που κατέγραψε ράλι άνω του 4% χθες ύστερα από την επικράτηση του κεντρώου υποψηφίου Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχυόταν 0,09% στις 7.271 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX

σημείωνε άνοδο 0,17% στις 12.476 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε άνοδο 0,1% και αναμένεται να καταγράψει την πέμπτη συνεχή ανοδική συνεδρίαση.

Άνοδο 6% κατέγραφε η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Volvo, ύστερα από την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

Στήριξη στις μετοχές προσέφερε η κινητικότητα σε επίπεδο συγχωνεύσεων και εξαγορών, με την εταιρία προϊόντων πολυτελείας Christian Dior να σημειώνει άλμα 12% σε νέο ιστορικό υψηλό ύστερα από συμφωνία εξαγοράς.

Η LVMH και ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Μπερνάρ Αρνό ανακοίνωσαν συμφωνία για να απλοποιήσουν τη σχέση τους με τον Κριστιάν Ντιόρ εξαγοράζοντας τα ποσοστά των μετόχων μειοψηφίας, με στόχο να ενισχύσουν την κερδοφορία της LVMH. Η μετοχή της LVMH ανήλθαν σε ιστορικά υψηλό επίπεδο σημειώνοντας άνοδο κατά 3,3%, ενώ η ομοειδής Hermes κατέγραψε πτώση 4,3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα