Mermeren: Διανομή μερίσματος 1 ευρώ από συσσωρευθέντα κέρδη

διανομή μερίσματος από κέρδη εις νέον συσσωρευθέντα μέχρι την 31/12/2015, ποσού 1,00 ευρώ ανά μετοχή (μεικτό), αποφάσισε μεταξύ άλλων η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Mermeren στις 24 Απριλίου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα θέματα τής ημερήσιας διάταξης:

Τροποποιήθηκε το καταστατικό τής Εταιρείας ως εξής: Αρθρο 64c

1. Η Εταιρεία διαθέτει ειδικά αποθεματικά με σκοπό αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

2.

Τα ειδικά αποθεματικά που αναφερονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου δημιουργούνται με μεταφορά αποθεματικού υπέρ το άρτιο τής Εταιρείας.

3. Η Γενική Συνέλευση των μετόχων τής Εταιρείας με την πλειοψηφία των μετοχών που εκπροσωπούνται στην Συνέλευση, μπορεί να αποφασίσει τι μέρος του αποθεματικού υπέρ το άρτιο θα μεταφερθούν στα ειδικά αποθεματικά που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου.

4. Τα ειδικά αποθεματικά που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά γιά αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Αποφασίσθηκε η μεταφορά του αποθεματικού υπέρ το άρτιον ποσού 4.135.552 ευρώ σε ειδικό αποθεματικό προορισμένο γιά αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.Αποφασίσθηκε η διανομή μερίσματος από κέρδη εις νέον συσσωρευθέντα μέχρι την 31/12/2015, ποσού € 1,00 ανά μετοχή (μεικτό) (1 Eυρώ = 61,5 Δηνάρια).

Ημερομηνία έναρξης για την καταβολή μερίσματος προς τους μετόχους της Εταιρείας είναι η 9η Μαΐου 2017.

Δικαιούχοι μερίσματος θα είναι οι κάτοχοι ΕΛ.ΠΙΣ. που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων την Δευτέρα 8η Μαϊου 2017 (record date). Τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των ΕΛ.ΠΙΣ. στο Χ.Α. με δικαίωμα μερίσματος θα είναι η 4η Μαϊου 2017 και πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των ΕΛ.ΠΙΣ. χωρίς δικαίωμα μερίσματος (ημέρα αποκοπής) θα είναι η 5η Μαϊου 2017. Με νεότερη ανακοίνωση προς τους κατόχους ΕΛ.ΠΙΣ. η Τράπεζα Πειραιώς (ως εκδότης των ΕΛ.ΠΙΣ.) θα ενημερώσει για τον ακριβή χρόνο και τρόπο καταβολής του μερίσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα