ΤΟΥΡΚΙΑ: 24 χρονη η “βόμβα” που σκόρπισε το θάνατο στην Άγκυρα – 37 νεκροί

upd: Τουλάχιστον 37 οι νεκροί και 125 οι τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

Οι τουρκικές αρχές έχουν προχωρήσει συνολικά σε 11 συλλήψεις ατόμων που μπορεί να εμπλέκονται στην βομβιστική επίθεση.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας ήταν γυναίκα. Ο δεύτερος καμικάζι ήταν άνδρας.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο τα στοιχεία της γυναίκας έχουν ταυτοποιηθεί από τα δακτυλικά της αποτυπώματα και το όνομά της είναι Σεχέρ Τζαγκλά Ντεμίρ. Κατά

πληροφορίες από τούρκους αξιωματούχους ασφαλείας η 24χρονη Ντεμίρ, που γεννήθηκε το 1992 στην πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας, είχε ενταχθεί στην αυτονομιστική οργάνωση των Κούρδων ανταρτών το 2013.

ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν σήμερα βάσεις του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ, σε αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε χθες στο κέντρο της Άγκυρας, ανακοίνωσε ο στρατός.

Συνολικά 11 πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομές για να πλήξουν θέσεις στην περιοχή Καντίλ, στα βουνά του βορειότερου άκρου του Ιράκ, όπου έχουν οχυρωθεί οι ηγέτες των ανταρτών του ΡΚΚ, διευκρίνισε το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Παράλληλα, οι τουρκικές Αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας όλο το 24ωρο στη νοτιοανατολική πόλη Σιρνάκ, προκειμένου ο στρατός να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις εναντίον Κούρδων μαχητών στην περιοχή, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.

ΧΘΕΣ…

Πάνω από 30 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση

Στους 34 ανεβαίνει επίσημα ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο χθες στο κέντρο της Αγκυρας.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπουργών και αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας.
Την Παρασκευή, η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αγκυρα απηύθυνε μήνυμα προς τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία, προειδοποιώντας για “πιθανή τρομοκρατική επίθεση” στην Αγκυρα με στόχο “κτίρια της τουρκικής κυβέρνησης και άλλα κτίρια” στην περιοχή Μπαχτσελίεβλερ, όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση της 17ης Φεβρουαρίου και κοντά στον τόπο της σημερινής επίθεσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην Άγκυρα.Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατία, από όπου και αν προέρχεται, και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό, στους πολίτες της τουρκικής πρωτεύουσας, καθώς τα θερμά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής Κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων».

Άγκυρα: 27 Νεκροί από έκρηξη σε πάρκο – Νέα τρομοκρατική επίθεση

—–Μακελειό με 27 νεκρούς και τουλάχιστον 75 τραυματίες στην Άγκυρα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση πρόκειται για επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη κοντά σε στάση λεωφορείων.
Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε πάρκο στο κέντρο της Άγκυρας στις 18:35 τοπική ώρα. Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Κιζιλάι όπου βρίσκονται αρκετά κυβερνητικά κτήρια.

Σύμφωνα με το Reuters μετά την έκρηξη ακούστηκαν και πυροβολισμοί. Εικόνες που αναρτούν χρήστες του Twitter δείχνουν καμένα οχήματα και τουλάχιστον ένα καμένο λεωφορείο.

Πρόκειται για την τρίτη έκρηξη στην τουρκική πρωτεύουσα από τον Οκτώβριο του 2015. Πριν από έναν μήνα κουρδική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση σε στρατιωτικό κομβόι στην Άγκυρα που προκάλεσε τον θάνατο 28 ανθρώπων.

Τον Οκτώβριο 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 250 τραυματίστηκαν όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε πορεία ειρήνης στη φονικότερη επίθεση στην ιστορία της Τουρκίας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε πάρκο στην Άγκυρα Για πολλούς νεκρούς από την έκρηξη κάνει λόγο και το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ενώ το πρακτορείo Dogan μετέδωσε ότι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

Μετά την έκρηξη στην περιοχή ακούστηκαν και πυροβολισμοί, ενώ ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι καπνός ήταν ορατός από μια απόσταση 2,5 χιλιομέτρων, ενώ το τουρκικό κανάλι TRT μετέδωσε πως η έκρηξη έγινε από έκρηξη αυτοκινήτου δίπλα σε στάση λεωφορείου.

Keywords
Αναζητήσεις
αγκυρα τρομοκρατικη επιθεση 13 μαρτιου
Τυχαία Θέματα