ΑΓΙΟ ΦΩΣ: Το ορθόδοξο μήνυμα της Ανάστασης από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα

22:08 4/5/2013 - Πηγή: BankWars

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε λίγο πριν τις 19:30 το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα.

Το Άγιο Φως, στο οποίο αποδόθηκαν τιμές αρχηγού κράτους, θα μεταφερθεί τις επόμενες ώρες σε όλες τις περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα οι ενορίες και οι ναοί

της Αττικής θα πάρουν το Άγιο Φως από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.

Νωρίτερα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος, είχε εισέλθει στο Ναό της Αναστάσεως συνοδευόμενος από επισκόπους του Πατριαρχείου, ιερείς και αγιοταφίτες μοναχούς.

Μετά από λιτανεία γύρω από το ιερό κουβούκλιο αφαιρέθηκαν από τον Πατριάρχη τα περισσότερα από τα άμφιά του, ενώ εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και της ισραηλινής αστυνομίας, τον ερεύνησαν ώστε να μην έχει καμία εστία φωτιάς επάνω του.

Στη συνέχεια ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης εισήλθε στο εσωτερικό του Παναγίου Τάφου, ενώ ο Πατριάρχης των Αρμενίων παρέμεινε στον προθάλαμο. Ιερείς σφράγισαν την είσοδο με μελισσοκέρι και λίγη ώρα αργότερα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος, εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε χέρι 33 κεριά -όσα δηλαδή και τα χρόνια του Ιησού- και μετέδωσε το Φως στους πιστούς.

Περισσότεροι από 5.000 υπολογίζονται οι πιστοί που έφτασαν αυτές τις ημέρες στην Ιερή Πόλη απ΄όλα τα σημεία του πλανήτη, ακριβώς για να παραστούν στην τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.

Το προαύλιο του ναού είχε κατακλυσθεί από νωρίς , ενώ υπήρχαν πολλοί που δεν λησμόνησαν τους δύο απαχθέντες ιεράρχες στο Χαλέπι και ανήρτησαν πανό ζητώντας την απελευθέρωσή τους.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Ελλάδας, αφού , εκτός από τους πιστούς, που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στους Αγίους Τόπους ,στην τελετή η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, ενώ στα Ιεροσόλυμα βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα