Αυτός είναι ο Γάλλος όμηρος που του πήραν το κεφάλι οι τζιχατζιστές στην Αλγερία

Φανατικοί Ισλαμιστές, κάνοντας πράξη την απειλή τους προς τη Γαλλία εκτέλεσαν, πέρνοντάς του το κεφάλι, τον 55χρονου Γάλλο όμηρφο Εβρέ Γκουρντέλ, ο οποίος απήχθη, ενώ έκανε πεζοπορία σε ορεινή περιοχή της Αλγερίας.

Πίσω από την εκτέλεσή, την οποία επιβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος, βρίσκεται μια ομάδα Αλγερινών τζιχαντιστών που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ και σε αυτή την περίπτωση οι εξτρεμιστές γνωστοποίησαν τον αποκεφαλισμό του Γκουρντέλ με ένα βίντεο το οποίο ανάρτησαν το Διαδίκτυο.

Τόσο

ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ όσο και ο πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς, είχαν απορρίψει το τελεσίγραφο των ισλαμιστών την Τρίτη.

Το βίντεο του αποκεφαλισμού τιτλοφορείται «Μήνυμα αίματος στη γαλλική κυβέρνηση» το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοτόπους τζιχαντιστών, ξεκινά με πλάνα στα οποία απεικονίζεται ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Γαλλίας στην εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Στη συνέχεια εμφανίζεται ο όμηρος, που έχει πέσει στα γόνατα και έχει τα χέρια του δεμένα πίσω στην πλάτη, ενώ τον περιστοιχίζουν 4 άνδρες οπλισμένοι και με τα πρόσωπα καλυμμένα.

Έπειτα ο ένας από αυτούς τους άνδρες διαβάζει ένα μήνυμα στο οποίο καταγγέλλει την επέμβαση των «εγκληματιών σταυροφόρων από τη Γαλλία» εναντίον των μουσουλμάνων στην Αλγερία, το Μαλί και κυρίως στο Ιράκ.

Μετά την ανάγνωση του μηνύματος —στα αραβικά—, οι απαγωγείς ρίχνουν τον όμηρο στο έδαφος και τον αποκεφαλίζουν.

Ολάντ: Ο συμπατριώτης μας δολοφονήθηκε

«Ο συμπατριώτης μας δολοφονήθηκε» είπε ο Ολάντ σε δημοσιογράφους πριν από την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη επιβεβαιώνοντας την εκτέλεση.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον αποκεφαλισμό του Γάλλου ομήρου πράξη «άνανδρη» και «απεχθή», ενώ υπογράμμισε την «αποφασιστικότητά» του στη μάχη εναντίον αυτής της οργάνωσης.

«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε εναντίον της τρομοκρατίας, παντού και κυρίως εναντίον της οργάνωσης που ονομάζεται Ντάες (σ.σ. το ακρωνύμιο στα αραβικά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) που σπέρνει τον θάνατο στο Ιράκ και τη Συρία».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα συγκαλέσει αύριο ένα Συμβούλιο Άμυνας .

Keywords
Τυχαία Θέματα