Αυτός είναι ο Αρχιεπίσκοπος που “ψάρευε” αγοράκια στον Άγιο Δομίνικο

Συνελήφθη ο Πολωνός Αρχιεπίσκοπος Γιόζεφ Βεσολόφσκι για κακοποίηση ανηλίκων!

Ο 66χρονος Βεσολόφσκι διετέλεσε διπλωματικός αντιπρόσωπος (νούντσιος) του Βατικανού στον Αγιο Δομίνικο από το 2008 μέχρι το 2013 και σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν μία οικεία φιγούρα στα λουστράκια του Αγίου Δομίνικου.

Φορώντας μαύρο αθλητικό παντελόνι και καπέλο του μπέιζμπολ, συνήθιζε να βολτάρει κάθε απόγευμα στην προβλήτα όπου δουλεύουν τα αγόρια κι όταν επέλεγε ένα απ΄ αυτά, το πήγαινε σ’ ένα εγκαταλελειμμένο μνημείο ή σε μία βραχώδη ακρογιαλιά.

Τα αγόρια ισχυρίζονται πως τους έδινε

λεφτά για σεξουαλικές χάρες και πως τον αποκαλούσαν ο «Ιταλός» επειδή μιλούσε ισπανικά με ιταλική προφορά.

Σύμφωνα με την Αγία Εδρα, η σύλληψη του Βεσολόφσκι στο Βατικανό (η οποία μετετράπη σε κατ’ οίκον περιορισμό για λόγους υγείας) αποφασίσθηκε λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο φυγής του από την Ιταλία και ενδεχόμενη προσπάθεια αλλοίωσης των αποδεικτικών στοιχείων.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε πως «η σύλληψη πραγματοποιήθηκε με προσωπική βούληση του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος επιθυμεί να αντιμετωπιστεί μια σοβαρή περίπτωση όπως αυτή χωρίς καμία καθυστέρηση, με πλήρη ανάληψη ευθύνης από μέρους των αρχών της Αγίας Εδρας».

Η δίκη του αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο ή στις αρχές του 2015 από τις Αρχές της Αγίας Εδρας – αν και το Βατικανό δεν έχει σχολιάσει σχετικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα