ATTICA BANK: Στην πόρτα της ο “γαμπρός”, αλλά η “νύφη” …το σκέπτεται και σχεδιάζει…

Η ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει, είναι μια υπόθεση που δεν αφορά μόνο τους μικρομετόχους, το ΤΣΜΕΔΕ και τη Διοίκηση.

Είναι θέμα που αφορά το τραπεζικό σύστημα (θα υπάρξεουν τράπεζες πέραν των συστημικών ή όχι;), είναι θέμα που αφορά την πολιτική (υπάρχουν δεσμοί…αίματος της τράπεζας

με όλο σχεδόν το φάσμα του πολιτικού σκηνικού), είναι θέμα που αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού καθώς αυτή πρέπει να δώσει το πράσινο φως αν αποτύχει η συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή και αποφασίσει το ΤΣΜΕΔΕ να καλύψει κατά το ποσοστό του την αύξηση, είναι και θέμα άλλων τραπεζών, όπως για παράδειγμα της Εθνικής, στελέχη της οποίας δεν κρύβουν πως …καλοβλέπουν την περίπτωση να απορροφήσει η ΕΤΕ την Attica.

Όλα τα παραπάνω, τα γνωρίζουν πολύ καλά οι ενδιαφερόμενοι να παίξουν το ρόλο του στρατηγικού επενδυτή και είναι απόλυτα λογικό να πιέζουν προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να πάρουν μεν την Attica, αλλά σε τιμή πολύ χαμηλή, γεγονός που όμως δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο θα πρέπει να περιμένει πολλά χρόνια για να πάρει πίσω τα εκατομμύρια που έχει επενδύσει. Οι υποψήφιοι στρατηγικοί επενδυτές, επιμένουν να πάρουν το 51% των μετοχών και το management.

H Διοίκηση της τράπεζας δηλώνει αισιόδοξη για την πορεία του εγχειρήματος της ανακεφαλαιοποίησης των 434 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της, όχι νωρίτερα από τις 13 Οκτωβρίου, ημερομηνία της πρώτης επαναληπτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα