Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Θέτουμε ζήτημα γερμανικών αποζημιώσεων – Μήνυμα στον Σόιμπλε: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής»


Ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία έθεσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να στείλει μηνύματα τόσο στη Γερμανία, όσο και στην Ευρώπη, με φόντο τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Δεν

θα δεχθούμε από κανέναν μαθήματα ηθικής, τόνισε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα επιλέγει τον δρόμο της διαπραγμάτευσης και δεν παραιτείται από τις αξιώσεις της.

«Παίρνω το λόγο για να αποτίσω φόρο τιμής στα θύματα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου αλλά και τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης» εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όταν τη θέση του διαλόγου μεταξύ των λαών παίρνει η θέση της υπεροχής και τους ιστορικού πεπρωμένου τότε αυτό που κυριαρχεί είναι ο πόλεμος και το σκοτάδι» τόνισε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε ιστορική τη συνεδρίαση της Βουλής.

«Αυτός ήταν ένας λόγος που εκκινήθηκαν οι διαδικασίες για να μην ηχήσουν ξανά οι σειρήνες του πολέμου» συνέχισε ο πρωθυπουργός και έστειλε το μήνυμα ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να κάνει σήμερα τα ίδια λάθη».

Keywords
Τυχαία Θέματα