Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Ντροπιαστική η ανικανότητα της Ευρώπης να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση

Σφοδρή επίθεση στην Ευρώπη για τη στάση της στο δράμα των προσφύγων εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Αισθάνομαι ντροπή για την ανικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει το προσφυγικό δράμα, αλλά και για το επίπεδο της συζήτησης, τόνισε ο κ. Τσίπρας,

απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκου, στην ώρα του πρωθυπουργού.

Όπως τόνισε, είναι υποκριτικά τα δάκρυα που χύνονται σήμερα, γιατί δεν είναι μόνο τα νεκρά παιδιά που ξεβράζει το Αιγαίο, υπάρχουν τα ζωντανά παιδιά που στοιβάζονται στον δρόμο της προσφυγιάς.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι υπήρξε η επικίνδυνη πρόταση για τη δημιουργία στρατοπέδου – γκέτο 50.000 στην Ελλάδα, πρόταση την οποία απέτρεψε η κυβέρνηση.

«Πρώτιστο καθήκον μας είναι να περιορίσουμε την ανθρωπιστική τραγωδία αυτή την ώρα», είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι ως Έλληνες γνωρίζουμε τι σημαίνει προσφυγιά, γι’ αυτό αποτελεί πρώτιστο ανθρωπιστικό καθήκον να σωθούν αυτές οι ζωές και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην ξαναζήσουμε σκηνές σαν τις χθεσινές.

«Για να υπηρετήσουμε αυτό το καθήκον, ανάγκη είναι να κρατήσουμε στάση που συνάδει με τις αξίες της Ευρώπης που κινδυνεύει να τις χάσει και να απομονώνουμε ακραίες ρατσιστικές φωνές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» υπογράμμισε.

Με δική μου αίτηση και του πρωθυπουργού της Ιταλίας έγινε η πρώτη διάσκεψη της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Από τότε είχαμε ζητήσει συνεννόηση με την Τουρκία, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στη Βουλή θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας για την Ώρα του Πρωθυπουργού προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, σχετικά με την προσφυγική/μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

Η ομιλία του πρωθυπουργού αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς το προσφυγικό συγκλονίζει την Ευρώπη και το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε υγρό τάφο.

Η αντιπολίτευση έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την αποδοχή της συμφωνίας της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, που προβλέπει την αποδοχή 50.000 προσφύγων επιπλέον.

Keywords
Τυχαία Θέματα