Α. Τσίπρας: “Εδώ και τώρα στη Βουλή το θέμα Μπαλτάκου” – Βολές κατά Μεϊμαράκη

Επιστολή με άμεσο αίτημα την διεξαγωγή της προημερησίας συζήτησης που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιηθεί στην Βουλή για την υπόθεση Μπαλτάκου έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Βουλής, Ε. Μειμαράκη.

Από την Κυβέρνηση διαμηνύεται ότι η σχετική συζήτηση

θα πραγματοποιηθεί μετά την διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Στην επιστολή του, ο κ. Τσίπρας αναφέρει προς τον κ. Μειμαράκη: “Σας υπενθυμίζω ότι τα τελευταία δύο χρόνια, εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε καταθέσει πέντε αιτήματα για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση και έχει συζητηθεί μόλις μια” σχολιάζοντας πως “Τέτοια προκλητική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, τέτοια περιφρόνηση της δημοκρατίας και του ΚτΒ δεν έχει υπάρξει στα κοινοβουλευτικά χρονικά”.

Απευθύνει δε προσωπικές μομφές προς τον Πρόεδρο της Βουλής ότι “τα πρωτοφανή” όπως τα χαρακτηρίζει γεγονότα έχουν συμβεί επί της προεδρίας του και με την ανοχή του.

Αντιπαραβάλλοντας τα παραδείγματα πρώην Πρωθυπουργών όπως οι Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος οι οποίοι, όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας απάντησαν σε σωρεία επίκαιρων ερωτήσεων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας ότι: “Σας υπενθυμίζω ότι τα τελευταία 2 χρόνια έχω καταθέσει 15 επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό και δεν προσήλθε σε καμία. Συνολικά έχουν κατατεθεί 60 επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό, από όλες τις πτέρυγες της Βουλής και δεν έχει προσέλθει να απαντήσει σε καμία”.

Original article: Α. Τσίπρας: “Εδώ και τώρα στη Βουλή το θέμα Μπαλτάκου” – Βολές κατά Μεϊμαράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα