Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε ο 13χρονος που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ

[UPD]Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε το μεσημέρι της Τρίτης από το νεκροταφείο της Αργυρούπολης το 13χρονο αγόρι που έχασε τη ζωή του την Κυριακή στο δυστύχημα στο λούνα παρκ του Ελληνικού.

Η 9χρονη αδελφή του, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά, αναμένεται εντός της ημέρας να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που νοσηλεύεται.

Το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια και οι τέσσερις κατηγορούμενοι, δηλαδή ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο ιταλός ενοικιαστής των παιχνιδιών και δύο υπάλληλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών

βλαβών.

Οι τέσσερις συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται μετά το τραγικό δυστύχημα εκφράζει τη λύπη του και τονίζει: «Δεν κρυβόμαστε, σεβόμαστε τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη».

Την ίδια ώρα ,η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής εξετάζει τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, για το τραγικό δυστύχημα.

Ανθρωποκτονία με δόλο αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι του μοιραίου λούνα παρκ

Νέα στοιχεία προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης των υπευθύνων του λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου βρήκε την Κυριακή το μεσημέρι τραγικό θάνατο ένας 13χρονος και πλέον η κατηγορία από πλημμέλημα μετατρέπεται σε κακούργημα.

Συγκεκριμένα, από το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, τα τέσσερα άτομα που έχουν προσαχθεί – οι τρεις υπεύθυνοι λειτουργίας και ο ιδιοκτήτης-, είναι αντιμέτωποι πλέον με το κακούργημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τέσσερις κινδυνεύουν με προφυλάκιση.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης για το τραγικό περιστατικό στον παιδότοπο, την Κυριακή το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση:

«1. Ως δημοτική αρχή εκφράζουμε τη λύπη μας για το τραγικό συμβάν, όχι περιφερόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά με το να είμαστε δίπλα στην οικογένεια και να συμπαραστεκόμαστε με συγκεκριμένες πράξεις στο μέτρο των δυνάμεών μας.

2. Ήδη διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό γεγονός και για τις ευθύνες, όπου υπάρχουν, σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία του λούνα-παρκ, την πιστοποίηση της ασφάλειας των παιχνιδιών του και τους σχετικούς ελέγχους που πρέπει να γίνονται.

Για το λόγο αυτό δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα δηλώσεις για απόδοση ευθυνών. Όχι γιατί κρυβόμαστε, αλλά γιατί σεβόμαστε τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

3. Είναι εύλογα τα ερωτήματα που διατυπώνονται από πολίτες και μέσα ενημέρωσης για το τι ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ωστόσο δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η σφοδρή και στοχευμένη επίθεση που γίνεται σε βάρος μας από ορισμένα μέσα, δημοσιογράφους, πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες, έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση άλλων στόχων και συμφερόντων».

Ολόκληρη η κατάθεση του ειδικού φρουρού

Αυτή είναι κατάθεση που στηρίχτηκε η ανακρίτρια για να μετατρέψει την κατηγορία των τεσσάρων εμπλεκομένων στο τραγικό δυστύχημα στο Ελληνικό, απο πλημμέληματική σε κακουργηματική.

ΧΘΕΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Χωρίς άδεια το λούνα παρκ όπου ξεψύχησε ο 13χρονος

Χωρίς άδεια λειτουργούσε το λούνα παρκ στο Ελληνικό όπου την Κυριακή βρήκε τραγικό θάνατο ένας 13χρονος και τραυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη αδελφή του.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης τονίζει ότι το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, είχε εγκρίνει την παραχώρηση-εκμίσθωση του επίμαχου χώρου, όπως αιτήθηκε η εταιρεία HAPPY FUN ΕΠΕ.

Ωστόσο, διευκρινίζει ότι η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και ως εκ τούτου τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από τον Δήμο.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ

Στο αστυνομικό τμήμα του Ελληνικού παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί ο διαχειριστής του λούνα παρκ, όπου την Κυριακή το απόγευμα ένας 13χρονος έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια παιχνιδιού στο χώρο.

Το άτυχο αγόρι έπαιζε μαζί με την 9χρονη αδελφή του, η οποία νοσηλεύεται, στο λούνα παρκ.

Από χθες έχουν προσαχθεί τρία άτομα και διώκονται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και βαριές σωματικές βλάβες. Για τους τρεις υπεύθυνους του πάρκου, που συνελήφθησαν, σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και βαριές σωματικές βλάβες, όπως ανακοίνωσε της η Αστυνομία.

Original article: Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε ο 13χρονος που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα