Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Εκλογές τον Ιούνιο του 2016 – Θα εξαντλήσουμε την 4ετία

«Η Κοινοβουλευτική τετραετία θα εξαντληθεί! Κι ως το τέλος της, δηλαδή ως τον Ιούνιο του 2016, υπάρχει επαρκής χρόνος για να τελειώσει η πρώτη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης. Και να προχωρήσει στη συνέχεια η δεύτερη φάση από την επόμενη Βουλή, όπως προβλέπει άλλωστε το Σύνταγμά μας», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την απαρχή της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης από τη Νέα Δημοκρατία.

Όπωςτόνισε

«σήμερα, λοιπόν, μετά από την κρίση των τελευταίων ετών, που την αφήνουμε πια πίσω μας, αλλά και μετά από όλη αυτή τη πλούσια συνταγματική εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών, ξέρουμε πια τι πρέπει να αλλάξει. Και παίρνουμε την πρωτοβουλία της τέταρτης, απολύτως αναγκαίας, αναθεώρησης του Συντάγματος της χώρας.

Το πολίτευμα στη διάρκεια της κρίσης, πράγματι, μπορεί να έμεινε όρθιο! Όμως, η ίδια η κρίση, προκάλεσε σοβαρούς κλονισμούς στον ιστό της οικονομίας μας και στον κοινωνικό μας ιστό. Γι’ αυτό και ήδη αλλάζουμε το οικονομικό μοντέλο της Πατρίδας μας με έμφαση την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα. Έφτασε, λοιπόν, η ώρα να αλλάξουμε και το Σύνταγμα. Με έμφαση στην λειτουργικότητα του πολιτεύματος και στην πολιτική σταθερότητα.

Μετά από έναν πολύμηνο και γόνιμο διάλογο, που ξεπέρασε τα παραταξιακά μας σύνορα και ανοίχθηκε σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, ήρθε ο σωστός χρόνος να διαμορφώσουμε και να καταθέσουμε, τα ταχύτερο δυνατό, την πρότασή μας για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Και ο στόχος μας είναι στις αρχές του 2017 η Ελλάδα να έχει καινούργιο Σύνταγμα!»

Προσέθεσε ότι «σεβόμενοι το πνεύμα του Συντάγματος, θα καταθέσουμε, ως Νέα Δημοκρατία, τη δική μας πρόταση. Αλλά προσβλέπουμε σε διάλογο με όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις. Και θεωρούμε τη συμβολή τους απαραίτητο συστατικό στοιχείο μιας αναθεώρησης των διατάξεων του καταστατικού μας Χάρτη, αντάξιας και της συνταγματικής μας ιστορίας και της κρισιμότητας των καιρών».

Keywords
Τυχαία Θέματα