Wall Street: Οριακά χαμηλότερα – Πετρέλαιο στα 40,36 δολάρια – Χρυσός στα 1.234,60 δολάρια

Μικρή πτώση στη Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κυριακής των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, στη Ντόχα, προσδοκώντας σε αποφάσεις περιορισμού της παραγωγής, άρα στην ανάκαμψη της τιμής του αργού.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,16% στις 17.897,34 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες κατά 0,16% στις 4.938,48 μονάδες και ο S&P 500 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,10% στις 2.080,56 μονάδες.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ – ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ;

Το WTI παράδοσης Μαΐου έκλεισε στο – 2,8% στα 40,36 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent παράδοσης Ιουνίου έχασε 1,7% και έκλεισε στα 43,10 δολάρια στο Λονδίνο.

Η νέα πτώση των τιμών, που είχαν ανακάμψει αισθητά το τελευταίο δίμηνο (από τα 30 στα 42-43 δολάρια το βαρέλι), αποδίδεται και στην αδυναμία των πετρελαιοπαραγωγών να συμφωνήσουν στο πάγωμα της παραγωγής τους. Η ασυμφωνία αυτή αναμένεται να επιβεβαιωθεί την Κυριακή στην Ντόχα του Κατάρ, όπου συναντώνται οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί των μελών αλλά και των μη μελών του ΟPEC.Οπως αποκάλυψε σε κατ’ ιδίαν ενημέρωση που έκανε σε δημοσιογράφους την περασμένη Τετάρτη ο ρώσος υπουργός Πετρελαίου Αλεξάντερ Νόβακ, στο Κατάρ οι συμμετέχοντες δεν πρόκειται να δεσμευθούν. Ολα δείχνουν ότι θα περιοριστούν στα ευχολόγια και στις διακηρύξεις των «ειλικρινών προθέσεών» τους να συμβάλουν στην ανάκαμψη της πετρελαϊκής αγοράς. «Η συμφωνία δεν θα είναι πολύ αυστηρή στην εφαρμογή της αφού πιθανότατα δεν θα μπουν καν υπογραφές. Θα πρόκειται μάλλον για μια συμφωνία κυρίων» δήλωσε στο BBC ένας ρώσος δημοσιογράφος.

ΧΡΥΣΟΣ

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 0,7% στα 1.234,60 δολ. ανά ουγγιά.

Ο δείκτης για το δολάριο, έναντι έξι άλλων βασικών νομισμάτων, ενισχύθηκε κατά 0,5%, την τελευταία εβδομάδα συμβάλλοντας στην εβδομαδιαία πτώσητης τιμής του χρυσού

Keywords
Τυχαία Θέματα