UPD: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την ΠτΔ – Διήρκεσε μόλις μισή ώρα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά τη διαδικασία ανάθεσης των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.

Η σύσκεψη διήρκεσε μόλις μισή ώρα και οι πολιτικοί αρχηγοί αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Πρώτος έφτασε λίγο πριν τις 11, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Λίγα

λεπτά αργότερα, έφτασαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Στις 11 ακριβώς πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τελευταίος έφτασε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Αφού έφτασαν οι πολιτικοί αρχηγοί, στην αίθουσα της συνεδρίασης εισήλθε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σεκαλλαροπούλου.

Κατά τη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να διαπιστωθεί και τυπικά ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση οπότε η Πρόεδρος θα προχωρήσει στην επόμενη κίνηση, δηλαδή στην ανάθεση στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Aρείου Πάγου ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου τον σχηματισμό κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές (άρθρο 37 Συντάγματος). Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την εντολή θα λάβει ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Σαρμάς, ως ο αρχαιότερος εκ των τριών ανωτάτων δικαστικών.

Αμέσως μετά ακολουθούν ο σχηματισμός και η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις επόμενες εκλογές.

Τα επόμενα δύο στάδια είναι αρχικώς η σύγκληση της Βουλής την Κυριακή 28 Μαΐου, με μοναδικό αντικείμενο την ορκωμοσία των βουλευτών. Τη Δευτέρα 29 Μαΐου η νέα Βουλή θα κληθεί να εκλέξει προεδρείο, με τον Κ. Τασούλα να αναμένεται να επανεκλεγεί.

Στη συνέχεια (ακόμη και εντός της ίδιας ημέρας) θα ακολουθήσει η έκδοση και η θυροκόλληση στο Κοινοβούλιο του νέου Προεδρικού Διατάγματος για την εκ νέου διάλυση της Βουλής και τον επίσημο προσδιορισμό της ημέρας διεξαγωγής της νέας εκλογικής αναμέτρησης.

Keywords
Αναζητήσεις
upd-oloklirothike-i-syskepsi-ton-politikon-archigon-ypo-tin-ptd--diirkese-molis-misi-ora.htm
Τυχαία Θέματα