SOS για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων εκπέμπει η ΑΔΕΔΥ

Η ΑΔΕΔΥ εκπέμπει σήμα κινδύνου για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων ζητώντας την επαναφορά του κοινωνικού πόρου που καταργήθηκε αλλά και πρόσθετη χρηματοδότηση.

Το αδιέξοδο για τα οικονομικά του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ που ζητεί από την κυβέρνηση να υλοποιήσει την προγραμματική της δέσμευση ότι δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και τα μερίσματα.

Ειδικά

για το ΜΤΠΥ, η ΑΔΕΔΥ έχει εδώ και καιρό επισημάνει ότι οι μοναδικοί του πόροι ήταν η κράτηση 3% και οι εισφορές των εργαζομένων.

Μάλιστα, η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων είχε αντιδράσει στην προσπάθεια αύξησης των εισφορών των εργαζομένων και τις παραπέρα μειώσεις των μερισμάτων και είχε ματαιώσει προσπάθειες για μείωσή τους κατά 63%!

Συγκεκριμένα, μετά την ψήφιση, από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, του Ν.4281/2014 καταργήθηκαν από 1/1/2015 οι κοινωνικοί πόροι προς τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και η κράτηση 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου που κατευθυνόταν στο ΤΠΔΥ και είχε συνεισφορά της τάξης του 25% στον συνολικό προϋπολογισμό του Ταμείου.

Η δυσμενής οικονομική κατάσταση του Ταμείου αποδεικνύεται και από την απόφαση του Δ.Σ του για έκτακτη επιχορήγηση και επιβεβαιώνει την πολιτική της ΑΔΕΔΥ για την άμεση λήψη μέτρων.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ ζητεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και την Κυβέρνηση να επαναφέρουν άμεσα την κράτηση 3% υπέρ του ΜΤΠΥ και επίσης, να αποφασίσουν την επιπλέον χρηματοδότηση του για την απρόσκοπτη καταβολή των μερισμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα