Χάος στην Ειδομένη – Οι πρόσφυγες έριξαν τον φράκτη – Δακρυγόνα και πετροπόλεμος (video)


Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να βρίσκεται η κατάσταση στην Ειδομένη, καθώς τουλάχιστον 7.000 πρόσφυγες αναμένουν να περάσουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Οι πρόσφυγες έριξαν τον φράκτη και πετούν πέτρες στους αστυνομικούς, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απομακρύνουν από το σημείο διέλευσης.

Το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη ΕλλάδαςΠΓΔΜ και ξεκίνησε η ροή προσφύγων από το Ιράκ και τη Συρία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε πρώτη φάση θα επιτραπεί η είσοδος σε 50 άτομα, με τις διαδικασίες ελέγχου να είναι εξονυχιστικές και χρονοβόρες.

Από χθες το βράδυ έως τις 4 τα ξημερώματα πέρασαν 300 πρόσφυγες στην ΠΓΔΜ, ενώ στον καταυλισμό της Ειδομένης βρίσκονται αυτή την ώρα περίπου 7.000 άτομα.

Στον καταυλισμό της Ειδομένης επικρατεί ένταση, με πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων να έχουν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές και να πετούν πέτρες προς την αστυνομία της γειτονικής χώρας. Ζητούν να τους επιτραπεί άμεσα να περάσουν στην ΠΓΔΜ και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Οι περισσότεροι απ’ αυτούς μάζεψαν νωρίτερα τα λιγοστά υπάρχοντά τους και κατέλαβαν τις σιδηροδρομικές γραμμές έως και το σημείο όπου υψώνεται ο μεταλλικός φράχτης με την ΠΓΔΜ.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Αργά το βράδυ άνοιξε η ουδέτερη ζώνη ΕλλάδαςΠΓΔΜ, για να τη “διαβούν” ωστόσο, μόνο 300 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία.

Από τις 4 τα ξημερώματα, το σημείο διέλευσης παραμένει κλειστό.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά ανέρχεται στους 2.000.

Στους 25.000 υπολογίζονται οι πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αριθμός που ωστόσο αναμένεται να αυξηθεί.

Τα κέντρα φιλοξενίας της Αττικής έχουν υπερπληρότητα σε πρόσφυγες. Συγκεκριμένα:

στο Ελληνικό φιλοξενούνται 2.000 άτομα,στον Ελαιώνα 1.200,στο Σχιστό 1.200στο λιμάνι του Πειραιά υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 3.500 πρόσφυγεςστο νέο κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών βρίσκονται 2.000 πρόσφυγες.

Keywords
Τυχαία Θέματα