Rehn: Έως τα μέσα Νοέμβρη οι όροι για την εκταμίευση της δόσης

Τις επόμενες ημέρες, κατά προτίμηση αυτή την εβδομάδα, εκτιμά ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία σχετικά με τους δημοσιονομικούς στόχους και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του, στο περιθώριο των συναντήσεων οικονομικών στελεχών Ασίας και Ευρώπης στη Μπανγκόκ, ο Olli Rehn δήλωσε πως οι συζητήσεις με την Ελλάδα

για τους όρους εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα Νοέμβρη.

Παράλληλα, τόνισε πως η ισπανική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να εξετάσει ένα αίτημα βοήθειας από την Ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει τέτοιο αίτημα, ενώ η Ευρώπη είναι έτοιμη να δράσει εάν η Ισπανία αποφασίσει να ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή.

Σημείωσε πως η χώρα έχει προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα βήματα για την αναδιάρθρωση της οικονομίας της, και δεσμεύεται για επιπλέον μεταρρυθμίσεις, όπως σημαντικές αλλαγές στην αγορά εργασίας.

«Δεν αμφιβάλω για την ικανότητα της ισπανικής κυβέρνησης να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί», επεσήμανε ο Rehn.

Για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) ο Rehn ανέφερε πως έχει ήδη τα κατάλληλα μέσα στην εργαλειοθήκη του.

Το μόνο που χρειάζεται για την ενεργοποίησή του είναι ένα αίτημα από μια κυβέρνηση για χρηματοδότηση και η έγκριση αυτής της χρηματοδότησης από το διοικητικό συμβούλιο, συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα