ΠΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Τι γράφουν Bloomberg, Reuters

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το Eurogroup της Δευτέρας δήλωσε πως είναι πιθανή μια τεχνική παράταση του προγράμματος της Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν διεθνή πρακτορεία, ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε πως εάν η Ελλάδα ζητήσει πιστωτική γραμμή (ECCL), το Eurogroup
προτίθεται να συμφωνήσει. Υπογράμμισε ακόμη πως ελπίζει η τρόικα να επιστρέψει στην Αθήνα πριν από τις 8 Δεκεμβρίου, ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα και η τρόικα συζητούν ακόμη θέματα προϋπολογισμού.Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αξιωματούχου περί τεχνικής παράτασης, από το ελληνικό ΥΠΟΙΚ σημειώνουν πως στην εν λόγω πιθανότητα έχει αναφερθεί και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Τι γράφει το Reuters

«Είναι η βασική μου προσδοκία ότι η τεχνική συμφωνία μπορεί να έρθει μέχρι τη Δευτέρα; Όχι δεν είναι», είπε σε δημοσιογράφους ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο μιλώντας για τις επιλογές που βρίσκονται στο τραπέζι για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της καθυστέρησης δήλωσε ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα μπορούσαν να συμφωνήσουν να γίνει η πληρωμή της δόσης του 1,8 δισ. ευρώ στις αρχές Ιανουαρίου, κάτι που αντιστοιχεί σε μια τεχνική παράταση του Μνημονίου μετά την 31η Δεκεμβρίου.

Παράλληλα σημείωσε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία για τη νέα πιστωτική γραμμή για την Ελλάδα θα πρέπει να γίνουν περισσότερες συναντήσεις στις 14-15 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 18 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Ντάισελμπλουμ: Πολύ μεγάλο ρίσκο για την Ελλάδα μια ρήξη με την τρόικα

Keywords
Τυχαία Θέματα