ProBank: Ελπίδες ότι θα τα καταφέρει να μείνει ιδιωτική

Στην ProBank, οι κεφαλαικές ανάγκες της οποίας έχουν υπολογιστεί από την Τράπεζα της Ελλάδος στα 282 εκατ. ευρώ γίνεται σοβαρή προσπάθεια να καλυφθούν με έκδοση νέων μετοχών και μετατρέψιμων ομολόγων, ώστε η τράπεζα να παραμείνει ιδιωτική.
Η Probank, αν επιτύχει στην προσπάθειά της,

θα γίνει η τράπεζα που οι μέτοχοί της τα κατάφεραν χωρίς την υποστήριξη πολιτικών δυνάμεων και μεγάλων ιδιωτικών, ελληνικών ή ξένων συμφερόντων.

Οι μέτοχοι της τράπεζας ενέκριναν σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 11 Απριλίου την αλλαγή καταστατικού, ανοίγοντας το δρόμο για την προσπάθεια ανακεφαλαιοποίησης καθώς αποφάσισαν να αρθεί η απαγόρευση απόκτησης από έναν μέτοχο ποσοστού άνω του 5% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους επενδυτές να συμμετάσχουν στην κεφαλαιακή ενίσχυση της Probank.

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Μιλτιάδης ΔαμανάκηςΤραπεζικόςΕκτελεστικόΑντιπρόεδρος Εμμανουήλ ΓυπαράκηςΟικονομολόγος – Τραπεζικός ΑνεξάρτητοΜέληΑλέξανδρος ΜουζακίτηςΤραπεζικόςΕκτελεστικόΔημήτριος ΚολυμάνηςΤραπεζικόςΕκτελεστικόΙωάννης ΚλοκίδηςΤραπεζικόςΕκτελεστικόΜιχαήλ ΓιαλούρηςΣτέλεχος ΕπιχειρήσεωνΜη εκτελεστικόΜάρκος ΚομονδούροςΟικονομολόγοςΜη εκτελεστικόΔημήτριος ΜανωλόπουλοςΕπιχειρηματίαςΜη εκτελεστικόΑλέξανδρος ΖαγοραίοςLimited Manager Director &Senior Advisor of Lazard Asset ManagementΑνεξάρτητοΑνδρέας ΖομπανάκηςΕπιχειρηματίαςΑνεξάρτητοΜιλτιάδης Σινιόσογλου – ΤοσίτσαςΔικηγόροςΑνεξάρτητοΠαύλος ΧατζηπαύλουΟικονομολόγος – ΤραπεζικόςΑνεξάρτητο
Keywords
Τυχαία Θέματα