Pro Bank: Όλα κρίνονται σε 15 μέρες

09:54 4/6/2013 - Πηγή: BankWars

Η επιτυχία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Pro Bank, ώστε η τράπεζα να παραμείνει ιδιωτική, “παίζεται” στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Η τράπεζα αποφάσισε η Γενική Συνέλευση που είχε προγραμματιστεί για τις 15 Ιουνίου, να πραγματοποιηθεί τελικά την 21η Ιουνίου.

Στο

μεταξύ, ο Επίτροπος που διόρισε η Τράπεζα της Ελλάδος στην Pro Bank, κ. Πέτρος Φροντίστας καθώς και οι μεγαλομέτοχοι της τράπεζας (Σερπέτας , Φαφαλιός, Στέφανος Καψάσκης, Παρασκευόπουλος, Παράβαλος και Λύρας) προσπαθούν να βρουν τα απαραίτητα 222 εκατ. ευρώ της αύξησης.

Στο όλο θέμα “παίζει δυνατά” και το θέμα της Baupost, η οποία, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά του 51% των μετοχών της τράπεζας.

Όπως έγραφε το Bank Wars στις 29 Μαΐου, το fund έχει αναθέσει στην εταιρεία Clayton να προχωρήσει για λογαριασμό της σε οικονομικό έλεγχο (due diligence) του χαρτοφυλακίου δανείων της ελληνικής τράπεζας, ενώ με το ενδιαφέρον της Baupost για είσοδο στην Pro Bank σχετίζεται και η απόφαση της διοίκησης να επιστρέψει στους επενδυτές ομολογιακά ύψους 92 εκατ. ευρώ καθώς ο κεφαλαιακός στόχος που ήταν 150 εκατ. ευρώ δεν επιτεύχθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα