Oι… θεσμοί “πάτησαν” το πόδι τους στο “άβατον” του υπουργείου Οικονομικών…

Για πρώτη φορά αφότου ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, στελέχη των «θεσμών» εγκατέλειψαν τα γνωστά ξενοδοχεία των Αθηνών όπου τους έχει απομονώσει η κυβέρνηση και πάτησαν ξανά το πόδι τους στο υπουργείο Οικονομικών.

Την περασμένη Τρίτη και την Παρασκευή, ο επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ Γουές Μακ Γκρου και η Καναδή συνεργάτης του (γνωστή και ως «σφαγέας των συνταξιούχων» επειδή πρώτη είχε προτείνει
μείωση της κατώτατης σύνταξης) Στέφανι Εμπλ, επισκέφτηκαν τους κ.κ. Θεοχαράκη και Χουλιαράκη, πριν αυτοί μεταβούν στα Brussels Group.

Την Παρασκευή μάλιστα, πέντε λεπτά αμέσως αφότου έφυγαν οι υπάλληλοι των Θεσμών από τα γνώριμα από παλιά λημέρια τους, στο υπουργείο Οικονομικών κατέφτασαν οι υπουργοί Εργασίας, κύριος Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος οι οποίοι, για σύσκεψη στο γραφείο του κυρίου Χουλιαράκη –απόντος του κ. Βαρουφάκη που βρισκόταν ακόμα στην Ουάσιγκτον- για να «κλειδώσουν» το πακέτο μέτρων με το οποίο μπαίνει στις διαπραγματεύσεις η Αθήνα.

Όλα αυτά εντάσσονται προφανώς και στη βοήθεια που ανέλαβε να προσφέρει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, με καθημερινές επαφές και συνεννοήσεις για να «συντονίσει» την κυβέρνηση στα παζάρια έως την κρίσιμη 24η Απριλίου, ώστε να παρουσιάσει η Αθήνα μία επαρκή πρόταση συζήτησης προς τους δανειστές και να μην τιναχθεί στον αέρα η διαπραγμάτευση.

Από ρεπορτάζ στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα