O ΚΥΠ-ίτης που “παραιτήθηκε” είναι συγγενής του βουλευτή Α’Πειραιά της Χρυσής Αυγής Νίκου Κούζηλου

Ενα-ένα έρχονται στο φως τα στοιχεία για την αποπομπή του προισταμένου της Γ Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ Δήμου Κούζηλου ο οποίος είχε την γενική ευθύνη των ερευνών (και των παρακολουθήσεων) για την δράση της Χρυσής Αυγής.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός είναι στενός συγγενής του βουλευτή της

Α’ Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Νίκου Κούζηλου, σύμφωνα με πληροφορίες. Το ερώτημα είναι πως η ΕΥΠ δεν γνώριζε ότι ο άνθρωπος που έκανε τις έρευνες για την Χρυσή Αυγή είναι στενός συγγενής βουλευτή του κόμματος που ερευνάται.

Η αποπομπή έγινε το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου και ακόμα δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες υπο αντικατάσταση είναι και κοντινός του συνεργάτης.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Νωριτερα μεταδίδαμε:

Την παραίτηση του υπέβαλλε αιφνιδίως ο επικεφαλής της Γ’ Διεύθυνσης της αντικατασκοπείας της ΕΥΠ, υπεύθυνος για την διερεύνηση της δράσης της Χρυσής Αυγής, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήταν συγγενής βουλευτή του κόμματος Μιχαλολιάκου!

Ο αποχωρείσας προϊστάμενος της Γ’ Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας, που είχε και την γενική ευθύνη των ερευνών για την δράση της Χρυσής Αυγής τους τελευταίους μήνες, κατηύθυνε τις παρακολουθήσεις μελών και βουλευτών του κόμματος, προκειμένου να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες για τυχόν έκνομες ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, υπό αντικατάσταση είναι και άμεσος συνεργάτης του.

Φήμες αναφέρουν ότι διαφωνούσε με την “παρακολούθηση των στελεχών νομίμου πολιτικού κόμματος χωρίς να υπάρχει εισαγγελική εντολή”.

Keywords
Τυχαία Θέματα